Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Дуби з саду пана Енгельгардта, в якого козачкував малий Шевченко, висадили у Коломиї

Дуби з саду пана Енгельгардта, в якого козачкував малий Шевченко, висадили у Коломиї

Нині Шевченківське озеро і парк в Коломиї мають більше точок дотику із славним Кобзарем. Державна екологічна інспекція передала Коломиї 27 саджанців дубів, вирощених із жолудів Дуба Шевченка з колишнього панського саду

Деталі повідомляє Інформатор.

У Коломиї відбулась екоакція «Шевченко єднає Україну» від Державної екологічної інспекції України.

19 квітня у парку Тараса Шевченка висадили 27 молодих дубів, вирощених з жолудів Дуба Шевченка. Це 1000-літній дуб, що росте в яблуневому саду колишнього обійстя пана Енгельгардта, де малий Шевченко служив козачком.

Нині тут розмістився Шевченківський сільськогосподарський коледж. Нагадаємо, йдеться про село Кирилівка (нині Шевченкове), звідки походили батьки Кобзаря й куди з дворічним Тарасиком згодом повернулись жити.

Висадка дерев відбувалась в рамках екоакції «Шевченко єднає Україну» від Державної екологічної інспекції України.

“27 дубів – також не випадкова кількість. Вони символізують 24 області України, АР Крим, Київ та Севастополь. І висаджують ці дерева не тільки у Коломиї, а по різних локаціях у всій Україні. Це дуже символічно”, – зазначив на свої сторінці міський голова.

Нагадаємо цієї весни завдяки коломийським ветеранам у парку Шевченка активісти Коломиї висадили тут 65 дерев червоного канадського дуба у секторі Алеї Добровольців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору