Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Смачно та корисно: добірка пісних рецептів від Інформатора

Смачно та корисно: добірка пісних рецептів від Інформатора

Інколи, навіть у буденний час, буває складно вигадати, що ж смачненького приготувати. Під час посту все стає ще складніше, адже вибір продуктів обмежений.

Інформатор зібрав для вас рецепти класних пісних страв.

Салат з печеної моркви та буряка

Інгредієнти:

  • 300 грам дрібної моркви, ретельно вимити (більшу порізати брусками)
  •  2 середні буряки, спекти у духовці або зварити не чистячи
  •  30 грам волоських горіхів
  •  1 скибка улюбленого хліба (у мене пшенично-житній на заквасці), порізати кубиками
  •  30 грам родзинок
  •  60 мл яблучного оцту
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку
  •  50 мл оливкової олії
  • 1 гілка м’яти, тільки листя
  • 2 гілки петрушки, тільки листя

Заправка:

  •  100 грам горіхової пасти
  •  Оцет з родзинок
  •  1-2 ст.л. води (у разі потреби!)

Приготування:

Родзинки помістити у глибокий посуд, залити окропом доверху, відцідити й залити оцтом. Залишити на 15-20 хвилин набрякати. Духовку розігріти до 200 ᵒС. Моркву скласти у жаротривкий посуд, скропити 20 мл олії, посолити до смаку, вимішати й вставити до розігрітої духовки. Пекти 12-15 хвилин, доки морква трішки підрум’яниться, але залишатиметься дещо аль денте всередині. Буряк почистити, порізати доволі великими шматочками, а у невеликому посуді змішати до однорідності всі інгредієнти для заправки. Якщо вона буде надто густою, додати 1-2 ст.л. води й вимішати все разом.  Кубики хліба та горіхи помістити в чашу блендера й подрібнити. У сковорідці розігріти решту олії. Викласти крихти горіхів та хліба, посолити до смаку та підрум’янити все, помішуючи. Для збирання салату, трішки соусу викласти на сервірувальну тарілку. Зверху розкласти чергуючи моркву та буряк. Зверху також полити соусом.  Посипати салат набряклими родзинками, підрум’яненими сухарями з горіхами та листям трав. Приправити все чорним свіжо змеленим перцем і подавати.

Пісна медова шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • 3 середніх яблука,
  • 0,5 склянки цукру,
  • 3 ст. л. густого меду (з гіркою),
  • 2 склянки борошна,
  • 0,5 склянки рафінованої олії,
  • 1 склянка води,
  • 2 ч. л. розпушувача
  • мелена кориця (за смаком),
  • 2 ч. л. лимонного соку,
  • цукрова пудра (для посипання).
  • Склянка – 250 мл, форма – 21-24 см в діаметрі (у мене силіконова для кексу зі втулкою посередині – у ній шарлотка краще пропікається).

Приготування:

Яблука почистити й нарізати часточками, скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Розмішати в окропі мед, олію, корицю, лимонний сік та цукор (всі складові мають повністю розчинитися). Борошно змішати з розпушувачем і просіяти поступово до рідкої суміші, швидко розмішуючи вінчиком до однорідності. Додати у тісто яблука й перемішати. Перелити все у форму (якщо використовуєте металеву, то встеліть її пергаментом, а бортики змастіть олією та притрусіть борошном). Обережно розрівняти. Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати годину або трохи більше (моя шарлотка готувалася годину і 10 хвилин).

Шакароб

Інгредієнти:

  • помідори – 400 г
  • болгарський перець – 200 г
  • цибуля – 200 г
  • сіль, паприка за смаком

Приготування:

Цибулю тоненько нарізати півкільцями, пом’яти руками і промити в дуже холодній воді. Помідори також нарізати тонкими півкільцями. Перець тоненько нарізати соломкою. Всі інгредієнти викласти в салатницю, додати паприку. Посолити та все добре перемішати. Смачного!ї

Цибулеві млинці

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3/4 скл.
  • Рисове борошно – 1/4 скл.
  • Холодна вода -3/4 скл.
  • Зелена цибуля – 5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова за смаком

Приготування:

Добре помийте цибулю та наріжте зелену частину на шматки у 5 см. Білу частину цибулі використовуйте в подрібненому вигляді для подачі. У глибокій мисці змішайте все борошно та ¾ склянки холодної води. Додавайте воду поступово та розмішуйте, поки суміш не набуде бажаної консистенції. Додайте у тісто зелену цибулю, трошки присоліть та приперчіть на свій смак. У велику сковороду для млинців додайте стільки рослинної олії, щоб вона покривала поверхню. Розігрійте олію на середньому
вогні. Додайте ½ тіста. Готуйте з одного боку до золотистої скоринки. Переверніть і обсмажте іншу сторону. Зменште вогонь, якщо необхідно, додайте більше олії. Готовий млинець перекладіть на тарілку. У сковороду влийте тісто, що залишилося. Повторіть усі кроки з новим млинцем.

Банановий кекс

Приготування:

Розімніть вілкой 2 стиглих банана до пюреподібного стану, додайте 110 г цукру, 5 г кориці. Влийте чверть склянки води, 3 ст.л. рослинної олії, по пів склянки цільнозернового та пшеничного (вищого сорту) борошна. Перемішайте. Додайте по 0,5 ч.л. соди й лимонної кислоти, ще раз швидко перемішайте. Можна замочити, додати на цьому етапі сухофрукти, горіхи або насіння за смаком. Вилийте отриману суміш у форму для кексу, відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 30-40 хв.
Перед подачею посипте цукровою пудрою.

Кабачкова піца

Інгредієнти:

  • Помідори 2 шт.
  • Крохмаль 1-2 ст.л
  • Кабачок 2 шт. (середній)
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Сир безлактозний 200 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Соєвий Соус за смаком
  • Грецький йогурт за смаком
  • Зелень за смаком

Вимиті кабачки тремо на крупній тертці, при необхідності видаляємо шкірку і нутрощі. Солимо натерту масу і даємо постояти, щоб сіль витягла надлишки соку. Томати  та перець промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими скибочками. Подрібнюємо на тертці сир. Очищаємо часник, споліскуємо зелень і подрібнюємо. Поєднуємо віджаті кабачки, половину сиру, зелень, часник та крохмаль. Ретельно вимішуємо до однорідності. Простилаем деко силіконізованим папером для випічки. Якщо використовуємо звичайний пергамент, злегка промазуємо маслом. Розподіляємо нашу заготовку. Переміщаємо деко в прогріту до 180° духовку і запікаємо 7 хвилин. Для соусу змішуємо грецький йогурт з соєвим соусом. Акуратно дістаємо подпекшееся основу. Промазуємо корж сумішшю грецького йогурту і соєвого соусу. Розподіляємо сирний шар.Укладаємо томати та перець, поливаємо рештою соусу та посипаємо сиром. Запікаємо ще 15 хв.

Використані джерела: picantecooking, “Є”, Смачно, shuba.life, kulinar.

Головне фото згенероване ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору