Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї засудили чоловіка, який вкрав коня

Коломийський міськрайонний суд розглядав справу щодо чоловіка, якого звинуватили у крадіжці коня у мешканця Яремчанської громади. Свою вину у вчиненні цього злочину обвинувачений не визнав та зазначив, що зовсім до цього не причетний. Cуд дослідив всі докази та зрештою відправив чоловіка до в’язниці.

Деталями цієї справи ділиться Інформатор.

Подія сталася ще у вересні 2019 році, втім вирок був винесений Коломийським судом на початку квітня цього року.

Зазначається, що обвинувачений, будучи раніше судимим, на шлях виправлення та перевиховання не став, правильних висновків для себе не зробив і в період не погашеної та не знятої судимості, вчинив нове умисне кримінальне правопорушення.

Злочин вчинив при наступних обставинах:

22 вересня 2019 року він з метою вчинення крадіжки чужого майна із місця свого проживання, що в Яремчанській громаді, та пройшовши на участок Ростовий, де вирішив вчинити крадіжку коня. В результаті злочинних дій потерпілому спричинено матеріальну шкоду на суму 11 500 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав та зазначив, що зовсім не причетний до злочину. Він надав показання, що місяць до події по кримінальному провадженні, йому пригнали коня іншого з с. Добротів і сказали, що чоловік хоче продавати його бо виїжджає за кордон. Він знав людей, які хочуть купити коня, і тому пригнав його, та отримав 18 000 гривень. Приїхав чоловік та сказав, що то його кінь.

Потерпілий в суді розповів, що зранку 23 вересня він прокинувся в будинку, а саме в с. Микуличин, участок Ростовий, пішов корову видоїти, та побачив, що ворота були відкриті, і побачив що немає одного коня, всюди походив по участку ніхто нічого не бачив, по слідах побачив, що кінь пішов в центр села. Прийшов до сільської ради, звідки подзвонили в поліцію. Потім побачили по відеокамерах, що кінь з чоловіком пішли в сторону с. Татарова, а далі – на смт. Ворохта. Його дружина розмістила в інтернеті оголошення, що вкрали коня. Згодом дружині подзвонили з с. Космач Косівського району і повідомили, що подібний кінь і чоловік невідомий, прийшов с. Космач. Пізніше з сином вони приїхали до вказаного жінкою будинку. Чоловік, господар житлового будинку, де був кінь, повідомив, що йому продав коня чоловік за 18 000 гривень. Однак, коли приїхала поліція, чоловік, що продав коня, втік.

Свідки, а саме чоловік, який придбав коня, та його дочка, підтвердили, що купили коня в невідомого. Зазначили, що коли приїхав потерпілий і сказав, що то його кінь, дочка пішла до обвинуваченого і вирвала з кишені всі заплачені гроші. Згодом обвинувачений втік.

Cуд, дослідивши в сукупності всі докази, прийшов до висновку, що вина обвинуваченого знайшла своє підтвердження у судовому засіданні, та підтверджується доказами.

Вирок

Коломийський суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 1 рік 8 місяців. З врахуванням раніше винесеного вироку Верховинського районного суду, остаточно визначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 8 місяців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору