Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Перші місяці маленького пухнастика | Чим годувати цуценя?

Безперечно, коли вдома з’являється маленьке цуценя, увага всіх мешканців прикута до малого пухнастика. Кожен у родині намагається провести якомога більше часу з песиком, дарувати йому свою любов та тепло. Та одним з перших серйозних питань, що стають перед господарем є як годувати цуценят, аби не нашкодити малечі.

Збалансоване та правильне харчування має велике значення для вашого нового улюбленця. Велика ймовірність того, що розвиток цуценяти буде правильним, а життя вихованця буде веселим і довгим залежиться від раціону собаки. У годівлі часто використовують готові корми чи натуральні продукти, а також практикується змішане харчування. Це питання безперечно викликає масу суперечок та дискусій серед собачників, тому важко прийняти одну сторону, адже як природне, так і штучне харчування мають свої переваги, і власники повинні прийняти рішення.

Місячне цуценя стає на шлях переходу від молока матері до твердої їжі, а тому важливо налогодити це процес з максимальним комфортом для малечі. Якщо материнського молока не вистачає, його можна замінити спеціальними сумішами, які фахівці створили спеціально для цуценят. Починати прикорм можна в кінці першого місяця життя собаки. Для цього можна використати пюреподібний корм, спеціальні консерви, чи самостійно подрібнити натуральні продукти. Вводити тверду їжу в раціон потрібно поступово.

Важливо, серед багатьох власників собак існує думка, що материнське молоко можна замінити коров’ячим, та це не зовсім так. Таке молоко абсолютно не підходить по складу і може викликати у вихованця нетравлення. Це стосується як домашнього, так і магазинного молока.

Щодо сухого корму, якщо ви вирішили годувати свого цуцика саме ним, то потрібно проконсультуватися з ветеринаром й підібрати корм, який не нашкодить малечі. Як правило, господарі обирають продукт, який розроблений спеціально для цуценят. Його градація змінюється місяцями вашого песика. Таким корм забезпечить здоровий ріст та розвиток собаки й міститиме в собі всі необхідні вітаміни та мікроелементи. Також важливо не забувати, що у цуценяти завжди має бути доступ до свіжої води, таким чином покращиться травлення й гідрація вашого цуцика. Годувати маленького потрібно 5-6 разів на день, важливо дотримуватися інтервалів та не забувати про активність для собаки. Господар неодмінно має слідкувати за самопочуттям песика й його апетитом, якщо ви помітили, що раціон йому не підходить, потрібно звернутися до ветеринара.

Пам’ятайте, збалансоване та здорове харчування – це запорука щасливого та довгого життя вашого собаки.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору