Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За півроку у Кутському лісгоспі зафіксували незаконних рубок на близько 75 млн грн

З жовтня 2023 року по квітень 2024 року на території Кутського лісового господарство зафіксували незаконних рубок на майже 75 мільйонів гривень. Через це на Косівщині вирішили посилити боротьбу з незаконними рубками лісу.

Пише Інформатор, посилаючись на Косівську РДА.

Як зазначається у найбільшому лісогосподарському підприємстві району склалася не  найкраща ситуація: через відсутність затверджених лімітів у філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» не заготовляють дрова, а це призводить до збільшення кількості самовільних рубок деревини.

В.о. голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак з керівництвом та працівниками Кутського лісового господарства, представниками профільного відділу райдержадміністрації, поліції та прокуратури обговорювали це питання на нараді.

Йшлося про порядок отримання лісорубних квитків на заготівлю деревини під час проведення рубок головного користування на підставі затвердженої в установленому порядку розрахункової лісосіки, альтернативні шляхи забезпечення потреб населення та соціальної сфери паливними дровами, особливо у негазифікованих населених пунктах району, функціонування робочої групи по виявленню екологічних правопорушень, яка міжсекторально працює щодо запобігання та протидії незаконним рубкам.

До теми: Керівництво лісгоспу на Прикарпатті роками незаконно рубало ліс: збитки оцінили в 250 млн грн

Порушували також питання перетинів у відомостях Державного земельного кадастру між землями лісового фонду та приватними і комунальними земельними ділянками, яких вже виявлено понад 30 га.

Відтак на нараді прийняли рішення посилити боротьбу з незаконними рубками лісів в Косівському районі, звернутися до Івано-Франківської облдержадміністрації щодо сприяння у погодженні лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі лісових матеріалів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору