Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

“Мікрофон поміняв на автомат”: засновник фестивалю” Drive for Life” Михайло Вовк воює з початку повномасштабного вторгнення

"Мікрофон поміняв на автомат": засновник фестивалю" Drive for Life" Михайло Вовк воює з початку повномасштабного вторгнення

До війни на аеродромі малої авіації у Коломиї щороку відбувався масштабний фестиваль автомотоавіатехніки “Drive for Life fest”. Його засновником є коломиянин Михайло Вовк, який сьогодні захищає Батьківщину у складі 77 батальйону 102 окремої бригади ТрО.

Інформатор ділиться історією захисника з Коломиї, якою поділилися на Facebook-сторінці військового формування.

Михайло розповідає, що 24 лютого 2022 року він зібрав свою сім’ю і відправив до батьків, заправив автомобіль, залишивши його дружині й батькові, відправився у військкомат. Без військового досвіду і строкової служби Михайло Вовк пішов захищати свою державу та сім’ю.

Коломиянин не приховує, що спершу йому було важко зрозуміти, що в армії є чітка субординація.

“В армію я прийшов солдатом-стрільцем, мені було важко до цього пристосуватися, але є чітке розуміння, що ми робимо спільну справу і повинна бути дисципліна. Армія цю дисципліну дає і вимагає від тебе”, — каже Михайло.

Далі захисник розповідає, як вперше з побратимами відправилися на Донбас і про перші бойові сутички, які були у селі Краснопілля.

“На той момент район був “найгарячішим” в Україні. І зараз я пишаюся тим, що був і є частиною підрозділу, якого самі “орки” охрестили “чорні жилети”. Є відео, де Гіркін з Пушиліним спілкуються і розповідають безпосередньо про ті події. І вони кажуть, що буквально 600 українських бійців привели в повну небоєздатність два армійські корпуси РФ”, — ділиться військовий.

Як йдеться у відео, важлива річ в будь-якому підрозділі – комунікувати з людьми. Досвід, який Михайло отримав в житті, зараз використовує на практиці і це йому сильно допомагає.

“У мене був такий хороший проєкт до війни — унікальний в Україні і Європі фестиваль авто-, мото-, авіатехніки “Drive for life fest”. Дуже потужний фестиваль, де були представлені різноманітні змагання: ралі, слалом, автозвук. Ми запустили дуже цікавий проєкт “Бої автомобілів” вперше в Україні. До того ж відвідувачі могли політати на літаках чи піднятися в небо на повітряній кулі, чи стрибнути з парашутом і “кайфанути” від хорошої концертної програми. Тобто, фактично я свій робочий мікрофон поміняв на робочий автомат”, — каже Михайло Вовк.

Військовий виділяє два травматичні пункти у його житті на передовій. Перший – це втрата побратимів. Михайло наголошує, що завдяки кожному військовослужбовцю Україна досі є незалежною країною.

“Але коли помирає твій побратим – все, його немає. Ти не можеш попрощатися з ним, поїхати на похорон. Ти розумієш, що навколо — смерть, і вона просто так клацає направо-наліво”, — ділиться захисник.

Другий найважчий для Михайла момент на війні – те, що він не може спостерігати, як росте його дитина. Коли Вовк пішов на війну, дитині було півтора року, зараз — три з половиною.

На початку відео Михайло жартує, що єдиний плюс від війни — це те, що до неї він не міг проводити так багато часу на свіжому повітрі й “гуляти на чарівній природі”.

Захисник згадує вислів “Кожному поколінню своя війна” і додає, що війна у нас зазвичай з одним ворогом, який не міняється.

Нашому поколінню випала можливість поставити у цьому всьому крапку. Раз і назавжди. Тому, хлопці, долучайтеся до історичних подій, щоб потім не було соромно”, — закликає Михайло Вовк.

Інформатор дякує кожному Герою нашої країни та бажає якнайшвидшої перемоги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору