Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Під Косовом вже збирають білі гриби. Фотофакт

Під Косовом вже збирають білі гриби. Фотофакт

На Косівщині сезон тихого полювання цьогоріч почався досить рано – вже у квітні місцеві грибники знаходили у лісах перших боровиків.

Інформатор ділиться знахідками косівських грибників.

Сергій Козлан з Косова розповів, що відправився на пошуки грибів після того, як справжніми білими грибами похвалився його сусід. Хоча, додає в кінці, перші гриби на Косівщині знаходили люди ще близько двох тижнів тому.

“Вчора сусід зайшов похвалитися грибами, такі собі потужні боровики, які перебули і спеку, і заморозки, чудові гриби! Знайшов він їх в чудових місцях, південні схили хребта з буково-сосновим лісом, але з дуже крутим схилом. Рідко туди заглядають грибарі, особливо весною, тому йому напевно і пощастило знайти таких красенів”, – пише чоловік.

Відтак косівчанин з онуком поспішили також в ліс і повернулися звідти не з порожніми руками.

“Окрилені успіхом сусіда, вирішили також піти по гриби, правда в трохи ближчий ліс, з не менш потужними грибницями, але людей там буває в сезон як на Косівському базарі. В кінці походу ми все ж таки знайшли першого боровики в цьому році!” – ділиться Сергій Козлан.

Грибник зазначає, що ці соснові боровики ростуть тільки на добре прогрітих вершинах хребтів. Білі гриби йому вдалося знайти в лісах біля Косова.

Чоловік привітав з початком сезону і побажав успіхів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору