Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї винесли вирок чоловікові, який підпалював господарства сусідів

У Коломиї винесли вирок чоловікові, який підпалював господарства сусідів

Чоловік вчинив кілька підпалів у господарствах своїх сусідів, в результаті чого в них згоріли господарські будівлю та навіть загинули тварини. Суд у Коломиї призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі, але замінив його на іспитовий строк.

Деталями ділиться Інформатор.

Підпалами чоловік займався ще наприкінці 2017 року, а Коломийський міськрайонний суд виніс йому вирок 24 квітня 2024 року.

Місцевого мешканця судили за умисне знищення і пошкодження чужого майна шляхом підпалу.

Як зазначається в матеріалах справи, перший підпал чоловік вчинив 25 листопада 2017 року близько 16:30. Він зайшов на чуже подвір’я і за допомогою сірників підпалив сіно, яке знаходилося в стодолі. З місця події чоловік втік. Внаслідок пожежі вогнем було пошкоджено стодолу, знищено кілька тонн сіна та каналізаційні труби. У результаті потерпілій було заподіяно шкоду на 43 180 грн.

А наступного дня близько 12:30 чоловік вже прийшов до господарства іншого сусіда і знову підпалив сіно в стодолі та втік. Згоріла стодола, стайня і дровітня з сіном, консервацією та господарським інвентарем. Збитки від цієї пожежі оцінили в 216 334 гривні.

Вже через кілька днів – 5 грудня близько 10:00 – обвинувачений знову підпалив сіно в чужому господарстві. Вогонь знищив стайню і стодолу. Потерпілому було заподіяно шкоду на 92 890 гривень.

На наступний день обвинувачений повторив свої дії на території іншого домоволодіння. Там згоріла стодола та стайня, а також загинула корова та кури. Загальна сума збитків – 114 649 гривень.

Одразу після цього чоловік побачив стіг сіна навпроти і теж спалив його. Згоріло 3 тони сіна вартістю 4050 гривень.

В суді обвинувачений вину не визнав і дав суду показання, що інкриміновані йому кримінальні правопорушення не вчиняв. За його словами, під час пожеж він був вдома, але не заперечував, що допомагав гасити вогонь на пожежі у потерпілих.

Він сказав, що заяви зі зізнанням у підпалах написав, будучи у стресі, та тому, що працівники поліції говорили писати такі заяви так як знають, що це він здійснив підпали.

Вину чоловіка у суді підтверджували покази свідків та інші докази. Суд також врахував, що обвинувачуваний має психологічний діагноз, а потерпілі не вимагали для нього позбавлення волі.

Вирок

Коломийський суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на 4 роки. Далі суд вирішив звільнити його від відбування покарання з іспитовим терміном на 3 роки.

Фото створене ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору