Коломия До сайту

Мур та браму церкви буцімто московського патріархату на Прикарпатті розмалювали літерами Z і облили червоною фарбою

Читачі Інформатора в Івано-Франківську повідомили, що невідомі люди фарбою обмалювали цегляний паркан території, де збираються віряни буцімто упц мп. Фотодокази зроблені в темну пору дня. Проте вже вранці 3 травня журналісти застали там щойно перефарбовану браму і чистий паркан. Понизу, щопрвда, лишилися потьоки червоної фарби.

Інформатор Коломия ділиться матеріалом наших колег з Івано-Франківська.

Нам повідомили, що на паркані будинку УПЦ (МП) в Крихівцях написали заклики покинути територію.

На момент приїзду журналісти застали перефарбовану металеву браму, а на вимурованій огорожі – лише сліди від фарби та потьоки на землі.

У ГУ Національної поліції повідомили, що за вказаною адресою до них не надходило жодних повідомлень.

Такі дії можна розцінювати як вандалізм. За це передбачено адміністративне чи кримінальне покарання (залежить від обсягу завданої шкоди). Попри все вирішувати проблему існування представництв московського патріархату на території області необхідно виключно у законний спосіб.

Але якщо поглянути під іншим кутом і знайти письмові підтвердження, що церква підтримує московський патріархат, а відтак – і країну-агресора, то це цілком могла бути акція протесту.

Нагадаємо, що у Вербну неділю, журналісти сайту Інформатор Івано-Франвкіськ з’ясували, що в Крихівцях є будинок, де збираються віряни упц мп, зокрема – віряни із зачиненої церкви на вулиці Довженка у Івано-Франківську.

Детальніше: Рік тому з церкви на Довженка в Івано-Франківську вигнали мп

В Крихівцях Інформатор проводив опитування та дізнався, що потрібно “читати історію взагалі і церкви, і всієї цієї території, яка тепер Україна. Вона колись не була Україна…”, а УПЦ колись МП має залишитись в Україні, бо “це ж наша історія від Володимира, розумієте? Як Русь охрестили”.

Читайте детальніше у статті Як віряни УПЦ (МП) на Прикарпатті святкували Вербну неділю: опитування

Або дивіться відео

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237