Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Три варіанти мандрівки в Карпати для новачків та ліньтюхів

Карпати можуть стати ідеальним місцем відпочинку та пригод, навіть для тих, хто тільки починає своє освоєння гірських шляхів. Якщо ви мандрівник-початківець, пропонуємо три варіанти походів, які обов’язково запам’ятаються своєю красою та неповторним досвідом. 

Розповідає Інформатор. 

Підйом на гору Маковиця, що поблизу Яремче, є хорошим варіантом, якщо ви вирішили вперше піднятись в українські Карпати. Розпочати мандрівку можна як із с. Дора, так і з м. Яремче. Тривалість підйому становить орієнтовно 3 години, адже перепад висот всього 356 метрів. Довжина маршруту – 9 км. З вершини відкривається неймовірний вид на Яремче, а якщо трохи пройтись по хребту, то можна з висоти побачити річку Прут, яка протікає поміж горами.

Ще одним цікавим маршрутом для початківців є підйом на гору Хом’як з Буковеля. Довжина маршруту – 6 км, а тривалість підйому – близько трьох годин, що супроводжується мішаними та хвойними лісами. На шляху до вершини можна перепочити на полонині Хом’яків, де є джерело та спеціально облаштоване місце для відпочинку. Гора Хом’як відноситься до гірського масиву Горгани, тому останні 800 метрів до вершини є кам’янисті, проте з верхівки гори відкривається чудовий вид на найвищий хребет України.  На самій вершині гори встановлено статую Матері Божої. Ця велична статуя з каменю по-особливому сприймається на такій висоті.

Чи не найулюбленішою для туристів є гора Кукул, яка славиться своїми крокусами та видом на Говерлу. Підйом до вершини розпочинається з селища Ворохта або ж села Вороненко. Довжина маршруту в одну сторону становить 10 км, а перепад висот близько 800 м. Влітку тут розмаїття ягід та грибів, а навесні милують око безмовні полонини з крокусами.

На вершині гори Кукул ви можете побачити старий цвинтар з часів Першої світової війни. Тут поховані німецькі солдати, що загинули в той час. Окрім цього неподалік знаходяться бетонні конструкції, що використовувалися під час боїв в період Першої світової. На полонинах поблизу гори є багато колиб, що є прихистком для туристів. Проте, з початку травня там вже оселяються пастухи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору