Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що приготувати з продуктів, які залишилися після великоднього столу

Великдень – одне з найголовніших свят в Україні, тож господині та господарі готуються до нього дуже ретельно. Столи під час цих свят встелені домашньою випічкою, смачним м’ясом та файними писанками. Але що ж приготувати, коли чимало продуктів залишається після гостин.

Інформатор підготував добірку рецептів.

Яйця по-шотландськи

Інгредієнти: 

  • 4 варені і 2 сирі яйця
  • 400 г фаршу,
  • половина зеленого яблука
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 6 ст. л. борошна
  • сіль
  • чорний червоний та мелений перець
  • олія для фритюру.

Приготування:

Натерти яблуко на дрібній тертці, перемішати з фаршем, посолити і поперчити. Борошно просіяти, змішати з червоним і чорним перцем, посолити. Сирі яйця збовтати до однорідності. Борошно, яйця та сухарі викласти в три різні широкі миски. Розігріти олію для фритюру. Фарш розділити на чотири частини. Кожну частину сплюснути в коржик. У середину покласти варене яйце, обернути навколо нього фарш. Отриману кульку обваляйте у борошні, потім у яйці та сухарях і обсмажити, часто перевертаючи, приблизно 10 хвилин, до впевненої золотистої скоринки.

Англійський десерт — трайфл

Приготування:

Розділіть шматки паски, що підсохли, на невеликі квадратики. Складіть їх у креманку чи будь-яку іншу зручну ємність для десерту. Залийте йогуртом, його знадобиться приблизно 200 г і приберіть на кілька годин у холодильник. В ідеалі десерт має настоятися там протягом ночі. Дістаньте креманку з холодильника, насипте в неї будь-які улюблені ягоди або фрукти, порізані шматочками та насолоджуйтесь оригінальним смаком.

Пиріг з яйцем і зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • Тісто листково-дріжджове

Для начинки:

  • 5 яєць
  • зварених круто
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 100 г зеленої цибулі.

Приготувати начинку: цибулю дрібно посікти і кілька хвилин потушити на вершковому маслі. Яйця нарізати, змішати з цибулею, щедро посолити і поперчити. Форму змастити олією, розподілити по ній половину тіста, викласти начинку, залити рештою тіста, розрівняти. Пекти в духовці, нагрітій до 180 градусів, 40 хвилин, потім змастити верхівку яйцем і посипати кунжутом і пекти 10-15 хвилин до золотистої скоринки.

Салат з яйцем і шинкою

Інгредієнти: 

  • 5 яєць
  • 500 г шинки
  • 1 болгарський перець
  • 1 огірок
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 1 пучок кропу
  • 3 ст. л. майонезу
  • сіль і перець.

Приготування: 

Болгарський перець і огірок помийте і та подрібніть. Кріп дрібно покришіть, а з кукурудзи злийте рідину. Зварені круто яйця поріжте потрібними шматочками та додайте до інших компонентів. Також подрібніть шинку. Не забудьте про спеції, і майонез. Все ретельно перемішайте. Салат готовий, смачного!

Фото ілюстративне, створене ШІ

Тістечко картопля з паски

Інгредієнти: 

  • Сухарі з 1 паски
  • 2-3 ст. л. ст.л.какао (+2 для прикраси)
  • 5-6 ст. л. молока
  • 100 г або за смаком цукор
  • 50-70 г вершкового масла

Приготування: 

Посушити паску на сухарі, змолоти їх у комбайні дрібно. З какао, молока, цукру, масла, зварити помадку. Ввести у неї сухарі, має бути маса схожа на пластилін. Коли ведете ложкою, видно, що буде ліпитися. Вологими руками виробити тістечка. Обкачати у какао, поставити у холодильник на 20-30 хв.

Використані джерела: apostrophe.ua, karavan.ua,

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору