Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Воїну з Прикарпаття Михайлу Яворському посмертно присвоїли звання Героя України

Військовослужбовець Михайло Яворський народився 19 вересня 1980 року в Коломиї. Навчався у Коломийській школі №2, пізніше перевівся до Коломийської гімназії. Нещодавно президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння воїну звання Героя України.

Інформатор розповідає деталі за дописом голови ОВА й схиляє голову перед Героєм, який поклав своє життя за нашу країну.

Ще юнаком чоловік переїхав до США, там він здобув освіту та одружився. Після завершення університету працював у сфері ІТ-технологій. Воїн 4 роки прослужив в американській армії, та з початком повномасштабного вторгнення Михайло Яворський (Чикаго) повернувся в Україну з Америки, аби боронити рідний край.

В Україні йому пропонували воювати в іноземному легіоні, але він настояв на тому, щоб у бою бути поруч з українцями. Так він став добровольцем і потрапив служити старшим солдатом у складі 2 стрілецького батальйону 67 окремої механізованої бригади.

Та в ніч на 25 травня 2023 року життя 44-річного воїна обірвалося від смертельного кульового поранення. У день свого останнього бою він врятував з-під обстрілу двох поранених побратимів .Він відтягнув їх на безпечні позиції, повертався за третім, але поруч розірвався ворожий снаряд. Михайло Яворський загинув під Кремінною на Луганщині, на території Серебрянського лісництва.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Яворському Михайлу Володимировичу — старшому солдату (посмертно)», – йдеться у документі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору