Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Уродженку Прикарпаття за публікацію тризуба заарештували в окупованому Криму

Уродженку Прикарпаття за публікацію тризуба заарештували в окупованому Криму

За “публічну демонстрацію нацистської символіки” і “дискредитацію зс рф” окупаційний Кіровський районний суд Криму притягнув до відповідальності уродженку Івано-Франківщини, яка нині проживає у місті Старий Крим. Її вирішили заарештувати на 5 діб та оштрафувати на 35 тисяч рублів.

Пише Інформатор, посилаючись на матеріал Суспільного.

Як зазначається, окупаційним судом встановлено, що 64-річна жінка на своїй сторінці у російській соцмережі “Одноклассники”, яка заборонена в Україні, опублікувала український герб — тризуб. У пресслужбі цього “суду” заявили, що він є “символікою організації українських націоналістів, діяльність якої заборонено на території рф”. Також додали, що пенсіонерка робила публікації, які “дискредитують російську армію”.

“Кіровський районний суд Республіки Крим визнав винною мешканку м. Старий Крим і притягнув її до адміністративної відповідальності за публічну демонстрацію нацистської символіки і за дискредитацію збройних сил росії, призначивши їй покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 5 діб і адміністративний штраф у розмірі 35 тисяч рублів”, — пише пресслужба окупаційного суду у Telegram.

На судовому засіданні жінка свою “провину” визнала.

Українська сторона поки що не коментувала цей “вирок” окупаційного суду Криму.

До слова, в деяких ЗМІ зазначається, що заарештована пенсіонерка – уродженка Коломийщини.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору