Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відключення світла можливі ввечері 8 травня по всій Україні

Через черговий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики в кількох областях країни, зокрема й на Прикарпатті, побутових та промислових споживачів по всій Україні попереджають про можливі вимкнення світла сьогодні ввечері.

Довідався Інформатор від Укренерго.

Як повідомляється, з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Про графіки відключень повідомлятимуть на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Мешканці Івано-Франківської області можуть підписатися на офіційні джерела АТ «Прикарпаттяобленерго» та слідкувати за оновленнями в Telegram, Viber, чи Facebook.

В Укренерго зазначають, що через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами вночі 8 травня, виник дефіцит електроенергії в енергосистемі.

“Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи”, – йдеться в повідомленні.

Всіх споживачів просять споживати електроенергію ощадливо, особливо з 18:00 до 23:00.

В Укренерго розповіли про наслідки атак росіян на енергооб’єкти

В ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.
Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.
Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Також ми писали, що відомо про наслідки ракетної атаки 8 травня на Прикарпатті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору