Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Правила безпеки під час катання на роликах для дорослих

Правила безпеки під час катання на роликах для дорослих

Катання на роликах – корисний та приємний вид активного відпочинку на свіжому повітрі, який стає все більш популярним серед дітей та дорослих. Однак, незважаючи на всі переваги, які має цей вид фізичної активності, необхідно пам’ятати, що при недотриманні певних правил він може бути небезпечним і спричинити серйозні пошкодження та травми. Збираючись стати на ролики, варто ознайомитися з основними запобіжними заходами, які допоможуть роллеру уникнути аварійних ситуацій. Незважаючи на вік та досвід катання на роликових ковзанах, дотримання заходів безпеки є обов’язковим.

Заходи безпеки для дорослих ролерів

Загальні заходи безпеки для дітей та дорослих мало чим відрізняються один від одного. Основна відмінність, мабуть, лише в тому, що за безпеку дитини несе відповідальність дорослий, який повинен навчити дитину безпечному катанню та контролювати його. Дорослий же ролер сам несе відповідальність за своє здоров’я та життя та за тих людей, які можуть стати учасником аварійної ситуації з їхньої вини. Тому при катанні на роликах для дорослих існують наступні правила:

  1. Контролювати швидкість та свої рухи – на високих швидкостях із роликами справлятися досить складно, оскільки гальма як такі на них відсутні.
  2. Використовувати захисне спорядження – так ролер буде почувати себе впевненіше.
  3. Дотримуватися нахилу тіла трішки вперед – втрата рівноваги при цьому спровокує правильне падіння – вперед.
  4. Ноги завжди повинні бути напівзігнуті та працювати як амортизатори для контролю ходу роликів та правильного позиціонування центру тяжіння, що допомагає уникнути завалювання тіла убік.

Вдягаючи ролики для дорослих, треба пам’ятати, що одна нога повинна завжди бути на півролика попереду іншої, щоб грамотно розподілити центр ваги. До того ж така позиція виконує і інші функції: дозволяє утримувати рівновагу, уникаючи завалювання вперед і перекидання назад, за рахунок збільшеної стійкості допомагає уникнути падіння від потрапляння сторонніх предметів під «провідне» колесо одного з роликів.

Найпоширеніші травми або аварійні ситуації, що відбуваються при недотриманні правил безпеки

Якщо ігнорувати правила безпеки, можна потрапити в неприємності і зазнати неабияких травмувань. Серед найбільш поширених аварійних ситуацій та травм, що може отримати ролер, який нехтує власною безпекою:

  • падіння – можуть призвести до забитів, вивихів, переломів і саден;
  • травми рук – падіння на руки або спроба амортизувати падіння за допомогою рук може призвести до травми зап’ясть, переломів кистей або забиттів;
  • травми голови – відсутність шолома або його неправильне фіксування може призвести до серйозних травм голови, включаючи струс мозку та черепно-мозкову травму;
  • травми колін і гомілок – при падінні на коліна або зіткненні з перешкодою можна отримати садна, забиття, розтягнення або навіть переломи;
  • неправильна техніка катання – збільшує ризик падіння та травмування при неправильному розподілі ваги чи неправильній техніці гальмування.
  • зіткнення з іншими учасниками руху при недотриманні правил дорожнього руху або непередбачуваній поведінці інших учасників руху.

Для зниження ризику травм під час катання на роликах для дорослих важливо використовувати захисне спорядження, таке як шолом, налокітники, наколінники та зап’ясткові обмежувачі. Також важливо навчитися основ безпечного катання та дотримуватися правил дорожнього руху.

Обмеження щодо використання роликів в парках та скверах

Однією з важливих переваг катання на роликах є можливість займатися улюбленим спортом в багатьох місцях, в тому числі – в парках та скверах. Для кожної конкретної території існують свої правила, але є й типові обмеження для застосування роликів для катання в паркових зонах, серед яких:

  • заборона на певні трюки або вправи через потенційну небезпеку для інших відвідувачів парку або скверу;
  • зони катання – заборона катання у певних зонах, таких як пішохідні доріжки або алеї;
  • обмеження часу – у деяких місцях катання може бути дозволене лише у певний час доби або у певні дні;
  • обов’язкове використання захисного спорядження.

Перед тим як кататися на роликах у парку чи сквері, завжди краще ознайомитись з місцевими правилами та обмеженнями, щоб уникнути непорозуміння чи порушень, незалежно від них завжди поступатися дорогою пішоходам та іншим учасникам руху.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору