Коломия До сайту

У Коломийському педколеджі пройшов фестиваль гаївок рідного краю

Сьогодні, 10 травня, студенти Коломийського педагогічного коледжу Івано-Франківської обласної ради зібралися на Студентській площі аби гаївками закликати прихід тепла та зберегти багатовікові традиції.

Інформатор побував на фестивалі й ділиться ним з вами.

Цьогоріч фестиваль гаївок рідного краю “Вже й Христос, вже й Воскрес” пройшов у Коломиї вперше. Гаївки, які лунали на забаві, напередодні Великодня збирали студенти у різних куточках Коломийщини й не тільки.

Ідея створити такий фестиваль виникла на базі вивчення українознавства у коледжі. Духовна, моральна та ідейна культура українського народу надихнула організаторів та учасників зберігати та продовжувати давні традиції, які відображають культуру рідного краю.

“Тема гаївок дуже зацікавила студентів закладу. Вони самостійно збирали та опрацьовували веснянки, думали над концепцією одягу та постановок. Це одне з найяскравіших свят, які проходили у нашому коледжі”, – розповіла заступниця директора з виховної роботи Марія Чехович.

Інформатору також зазначили, що перший фестиваль – це лише початок. Надалі традицію планують зберегти й зробити дійство щорічним.

На подію також запросили духовенство, аби благословити фестиваль й розповісти студентам про традиції Великодня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237