Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ігри Трильовського: у міському парку Коломиї провели цікаві заходи

Ігри Трильовського: у міському парку Коломиї провели цікаві заходи

Спортивні ігри, квест, пожежні змагання із рятувальниками та легендарну руханку Кирила Трильовського сьогодні влаштували у Коломиї. Серію заходів провели в рамках відзначення 160-ої річниці від дня народження засновника товариства “Січ”, відомого адвоката та журналіста Кирила Трильовського.

Пише Інформатор.

14 травня у міському парку Коломиї було людно, цікаво та пізнавально. Біля оновленого пам’ятника Трильовському управління культури і туризму організувало для коломийської молоді захопливий захід. Він був присвячений 160-тій річниці від Дня народження засновника й організатора січового руху Кирила Трильовського.

Довідково

Кирило Трильовський – батько-організатор українських “Січей”. Почалося все із села Завалля на Снятинщині, де 5 травня 1900 року Кирило заснував перше українське пожежно-руханкове (тобто спортивне) товариство під назвою “Січ”. Офіційно “Січі” вважалися протипожежними організаціями місцевих мешканців, що давало змогу легально діяти в Австро-Угорській імперії. Фактично ж, вони займалися спортивною підготовкою молоді, поширенням українських патріотичних ідей, освітою селянства, співпрацювали з українськими кооперативними й страховими організаціями, вели пропаганду здорового способу життя (зокрема, боротьбу з алкоголізмом).

Ігри Трильовського – захоплюючі пожежні змагання від ДСНС, де кожен зможе випробувати свої сили та навички у надзвичайних ситуаціях.

Юні коломияни мали нагоду випробувати свої сили та навички у надзвичайних ситуаціях, пройти квест із цікавими завданнями, позмагатися на знання біографії Кирила Трильовського, а також долучитися до легендарної руханки Трильовського.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору