Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного і яка ситуація біля ТЦК | Незручні питання Федору Веніславському

Коли запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного і яка ситуація біля ТЦК | Незручні питання Федору Веніславському

18 травня вступає у дію закон про мобілізацію. Однак біля територіальних центрів комплектування уже утворилися великі черги, чоловікам за кордоном припинили надавати консульські послуги, а електронний кабінет ще так і не запрацював. З цього приводу жeрналісти Radio NV  поставили кілька гострих питань нардепу, члену комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федору Веніславському.

Інформатор ділиться найважливішим з цього інтерв’ю.

Про черги біля ТЦК

Журналістка NV під час інтерв’ю переповіла нардепу Веніславському про чималі черги біля столичних ТЦК.

 — Це картина країни, в якій немає війни, – зазначила кореспондентка Власта Лазур. – Сотні чоловіків днями і ночами стоять у чергах, по декілька годин їх не можуть прийняти… Скажіть, будь ласка, а за два роки повномасштабної війни невже не можна було реформувати ТЦК так, щоб в українського чоловіка — неважливо, чи вирішив він долучитися до війська чи поки що працює і просто йде оновлювати свої дані, — черга в ТЦК не займала цілі години чи навіть дні?

На Це Веніславський відповів, що у владі цю проблему розуміють, а організація роботи в процесі оновлення своїх персональних військово-облікових даних “не завжди оптимально побудована представниками ТЦК”.

 — Ми десь півроку-рік назад розглядали питання на комітеті щодо режиму роботи ТЦК, – каже Веніславський. Після цього ці органи почали працювати більш інтенсивно — без вихідних і майже цілодобово в порядку чергування відповідних працівників.

Черги ж біля ТЦК пояснив тим, що громадяни, які вирішили оновити свої персональні дані, не зовсім до кінця зрозуміли всі положення закону.

Про електронний кабінет військовозобов’язаного

Член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки переконує, що можна оновити свої військові і облікові персональні дані не лише через фізичну появу у ТЦК, а також через Центр оновлення адміністративних послуг і дистанційно — через електронний кабінет.

Проте електронний кабінет запрацює з 18 травня… в експериментальному режимі.

— І тоді кожен зможе дистанційно оновити свої персональні військово-облікові дані, за винятком, звичайно, проходження військово-лікарської комісії, яку необхідно буде пройти, якщо людина її тривалий час не проходила або якщо вона була визнана обмежено придатною. А цей термін, я хочу нагадати, ми скасували, і є зараз або придатні, або непридатні. Таким громадянам необхідно буде з’явитися фізично до ТЦК.

І аж з червня, за запевненням заступниці міністра оборони, кабінет запрацює в повноцінному режимі, бо “це достатньо серйозна інженерна робота”.

— Але я ще раз підкреслюю, що громадяни України, які в електронному кабінеті актуалізують всі свої персональні дані, вони виконують вимогу закону про необхідність актуалізації протягом 60 днів. А щодо проходження ВЛК вже ТЦК буде надсилати відповідні повідомлення про те, що необхідно пройти ВЛК, – зазначив Федір Веніславський.

Повне інтерв’ю читайте ТУТ.

Фото – Telegraf

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору