Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Надвірнянщині в останню дорогу провели Андрія Плитуса, який пройшов “Азовсталь” і полон

На Надвірнянщині в останню дорогу провели Андрія Плитуса, який пройшов "Азовсталь" і полон

Рік тому Андрій Плитус повернувся з російського полону після боїв за “Азовсталь”. Після цього він знову відправився на фронт. Та жорстока війна забрала життя молодого, відважного воїна – 6 травня 2024 року Андрій загинув у бою в Серебрянському лісництві на Луганщині. 13 травня із Героєм прощалися на Надвірнянщині.

Інформатор висловлює співчуття рідним, близьким, побратимам, всім, хто знав захисника.

Побратим полеглого воїна Іван на псевдо Кот у коментарі Суспільному розповів, що Андрій був доброю та щирою людиною, справжнім професіоналом військової справи. Каже, що Андрій Плитус брав участь у найскладніших боях і знищив велику кількість ворогів.

“Він повернувся у майже оточений Маріуполь, ризикуючи життям, бо знав, що там — його побратими. Там він відразу увірвався в бій, очолив командування розрахунку. З такими людьми ти готовий на все. Такі щирі, вмотивовані, розумні — це елітні бійці, найкращі”, — каже боєць Іван.

Фото зі сторінки міського голови Надвірної

Директорка благодійного фонду “Волонтерський штаб 4.5.0” Вікторія Торес ділиться, що Андрій Плитус був відданий Україні аж до загибелі.

“Попри те, що 10 років свого молодого життя, з 2014 року, він провів у боротьбі за Україну, коли ми зустрічалися з ним у зоні бойових дій, Андрій завжди світився, випромінював таку життєдайну силу. Він збадьорював, надихав, що все-таки в нас є шанс на перемогу і в жодному разі не можна опускати руки. Це — людина, яка була справді вірна Україні до смерті”, — каже пані Вікторія.

“До останнього треба допомагати хлопцям. Хай Господь покарає нашого ворога з неба чи з води”, — сказала на похороні матір загиблого воїна Ганна Плитус.

Андрій Плитус був у найгарячіших точках, тримав оборону Маріуполя. Рік військовий пробув у російському полоні. Його звільнили з полону 6 травня 2023 року. І майже одразу він повернувся на фронт у складі 2 батальйону спеціального призначення бригади “Азов”. Андрій був заступником командира мінометної батареї по роботі з особовим складом.

Поховали Андрія Плитуса у селі Мозолівка Надвірнянського району.

Вічна пам’ять Герою….

Нагору