Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Космачі відкриють меморіальну дошку американському воїну з українським корінням Едварду Волтеру Вілтону

Сьогодні 15 травня о 15:00 в селі Космач біля Могили Січових Стрільців відбудеться відкриття меморіальної дошки пам’яті загиблому Едварду Волтеру Вілтону ІІІ, який народився та виріс у Маріанні, США. З початком повномасштабного вторгнення хлопець став на захист України в складі Інтернаціонального легіону.

Інформатор розповідає більше про бійця з посиланням на Космацьку Громаду.

Юний військовослужбовець народився 23 березня 2001 року в штаті Флорида, США. В лютому 2022 року хлопець навчався на техніка швидкої медичної допомоги (ЕМТ), та з початком повномаштабної війни прийняв рішення допомогти Україні, так як мав деякі скаутські навики і розуміння великого зла, що несе росія. 10 квітня 2022 року Едвард виїхав з Америки й вже за кілька днів приєднався до 1-го Інтернаціонального легіону, в роті “Браво” солдатом з позивним “Ганс”.

“За споминами побратимів “Ганс” був дуже вмілим і цілеспрямованим солдатом, який серйозно ставився до своїх обов’язків. Він дуже пишався своєю українською спадщиною і був чудовим побратимом своїм українськими колегам. Едвард Волтер Вілтон ІІІ любив Україну і мріяв залишиться тут після війни.”, – згадують на сторінці громади.

Та 7 квітня 2023 року захисник загинув від осколкових поранень після артилерійського обстрілу біля села Новоселівське на Луганщині.

Батько американця, корені якого з родини Арсеничів, що проживали і проживають в Космачі, просить берегти світлу і вічну пам’ять про свого сина – американського солдата зі щирим українським серцем.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору