Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї судили чоловіка, який погрожував вбивством колишній тещі

14 травня 2024 року Коломийський міськрайонний суд виніс вирок коломиянину, який погрожував вбивством матері своєї колишньої дружини. Як виявилося, збороя у чоловіка також була незаконною.

Більше про справу розповість Інформатор.

29 липня 2021 року обвинувачений прийшов до дому своєї колишньої дружини, там у нього виник словесний конфлікт із матір`ю колишньої дружини. В ході сварки чоловік, маючи при собі предмет схожий на ніж та пістолет  став погрожувати вбивством колишній тещі. Обвинувачений викрикував в сторону потерпілої, жінка, скориставшись тим, що зять відволікся, витягнула із під верхнього одягу останнього предмет, схожий на ніж. Після  вчинення  вказаних неправомірних дії обвинувачений припинив конфлікт із тещею та покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

Крім цього, у суді йдеться, що чоловік у невстановлений час та місції придбав пістолет «ZORAKI», хоч і розумів, що він не має дозволу на право зберігання і носіння зброї, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки, зберігав та переносив вищевказану вогнепальну зброю біля себе.

Під час проведення обшуку по місцю проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено предмет зовні схожий на пістолет чорного кольору із приєднаним магазином, в якому знаходяться чотири предмети, схожі на набої.  Згідно висновку експерта він виявився гладкоствольною вогнепальною зброєю, виготовленим шляхом переробки саморобним способом стартово-сигнального пістолета «ZORAKI-MOD 941-S».

Таким чином обвинувачений вчинив  кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 129 (погроза вбивством), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) КК України.

Чоловік свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю. Він розповів, що у 2021 році прийшов до дитини, оскільки проживав окремо з колишньою дружиною. Вказав, що тоді відбувся словесний конфлікт з матір’ю колишньої, після чого він пішов додому. Також зазначив, що під час конфлікту мав при собі пістолет, і ніж, а також, що погрожував вбивством потерпілій. Він щиро розкаюювався у вчиненому, зазначив, що більше таке робити не буде. Просив суворо не карати.

Потерпіла  попередньо в судовому засіданні повідомила, що немає претензій до обвинуваченого, просила його суворо не карати. В подальшому, вона подала до суду заяву про розгляд справи без її участі.

Таким чином, суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 129, ч.1 ст.263 КК України та призначити йому покарання:

-за ч.1 ст.129 КК України – 1 (один) рік обмеження волі;

-за ч.1 ст.263 КК України – 3 (три) роки позбавлення волі.

Та вирішив звільнити чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1  рік.

Головне фото ілюстративне, створене ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору