Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Парасковії Магас з Королівки виповнилося 100 років

Парасковії Магас з Королівки виповнилося 100 років

Сьогодні, 20 травня, сторічний ювілей святкує мешканка села Королівка Коломийської громади Магас Парасковія Іванівна. Хоч доля ці­єї жін­ки була непростою, як і той іс­то­рич­ний пе­рі­од, що во­на про­жи­ла, у свої роки довгожителька досі працює по господарству, відвідує богослужіння в церкві, має гарну пам’ять та світлий розум.

Інформатор вітає ювілярку та ділиться деякими фактами із її життя.

Парасковія Іванівна народилася в багатодітній сім’ї у селі Королівка, де і мешкає все життя. З юних років вона тяжко працювала, зазнала голодні й холодні роки голодоморів 1932 та 1947 років. У пам’яті дов­го­жи­тель­ки збе­рег­ли­ся по­дії влас­но­го жит­тя, спогади про війну, українське підпілля, втрату чоловіка перед самим народженням дочки, труднощі післявоєнної відбудови і багато інших викликів долі.

Пані Парасковія всю трудову діяльність працювала в Коломийському заводоуправлінні будівельних матеріалів. Приймала активну участь у громадському житті села Королівки.

Парасковію Іванівну шанують односельці, жінка ото­че­на тур­бо­тою сво­їх рід­них – у неї є дочка, п’ятеро онуків, десятеро правнуків та троє праправнуків.

Управління соціальної політики Коломийської міської ради опублікувало світлину, зроблену в молодості Парасковії Іванівні. На знімки можна побачити надзвичайно вродливу та впевнену жінку.

“Життєва дорога Парасковії Іванівни надихає нас всіх долати труднощі та виклики, що стоять на життєвому шляху. Незважаючи на поважний вік ювілярка енергійна і своєю життєвою силою надихає оточуючих на нові трудові звершення.
Життєва мудрість і впевненість Парасковії Іванівни є прикладом для всіх нас і ми пишаємося тим, що такі люди є частиною нашої громади!” – йдеться у дописі.

Інформатор приєднується до всіх привітань та бажає дочекатися нашої перемоги та прожити ще не один рік під мирним небом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору