Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В уродженця Коломийщини, який вивозив чоловіків за кордон, конфіскували автівки на потреби ЗСУ

У Мостиському районному суді Львівщини судили уродженця села Грушів, який переправляв ухилянтів за кордон за допомогою системи “Шлях”.

Більше розповість Інформатор за матеріалами справи.

Обвинувачений, у складі злочинної групи, займався пошуком військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли нелегально перетнути кордон. Уродженець Коломийщини допомагав виготовляти документи, надавав авто та проведив бесіди з клієнтами щодо того, як вести себе на кордоні.

Зокрема, восени 2023 року ця злочинна група виготовила чоловіку призовного віку документи для перетину кордону, тобто, внесли його у систему «Шлях». Для виїзду обвинувачений надав йому своє власне авто. Далі клієнт разом з ще однією людиною мав перетнути пункт пропуску.

Спершу вони спробували виїхати через “Шегині”, та чоловіка не випустили до Польщі через непідтверджену мету виїзду. Приблизно за тиждень вони намагалися провернути цю схему вже вдруге, але тепер через пункт пропуску в Раві-Руській. Після успішного перетину кордону друга водійка самостійно привезла авто назад в Україну. Така послуга обійшлася йому в 5000 доларів, які ділки розділили між собою.

Таким чином проти уродженця Коломийщини порушили кримінальну справу за ч.3 ст.332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Пізніше обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Обвинуваченому присудили п’ять років позбавлення волі, але звільнили від відбування покарання з трирічним іспитовим терміном. Суд конфіскував у нього мобільний телефон Samsung A53 у дохід держави, а також два буси – Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI 2005 року випуску та Dodge Sprinter 2006 року випуску конфіскують на користь ЗСУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору