Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На блокпості у Снятині у пенсіонера знайшли 90 блоків безакцизних цигарок

13 травня у Снятинському районному суді розглядали справу щодо пенсіонера, у автівці якого виявили понад 850 пачок сигарет без марок акцизного податку.

Деталі справи знає Інформатор.

Як стало відомо, 9 квітня 2024 року о 13:15 чоловік, керуючи транспортним засобом марки «Volkswagen Touran»в м. Снятин на блокпості  перевозив 90 блоків сигарет (880 пачок) без марок акцизного податку.

Пенсіоне на судове засідданя не з’явився та подав до суду заяву, в якій просив справу розглянути без його участі. Свою провину він не визнав, зазначив, що сигарети придбав для передачі військовим на фронт, а не для реалізації.

Та в суді зазаначили, що стороною правопорушення, за якою кваліфіковані дії обвинуваченого, є зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного податку, що не є тотожним із поняттям транспортування тютюнових виробів без марок акцизного податку.

А оскільки до матеріалів справи органами поліції не додано жодного належного та допустимого доказу наявності підроблених чи фальсифікованих марок акцизного податку на тютюнових виробах, вилучених учоловіка,відсутня подія і склад адміністративного правопорушення.

Тож, суд постановив закрити провадження за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Головне фото ілюстративне, створене ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору