Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті підробляли побутову хімію: товару виручили на 1,5 млн грн

На Прикарпатті підробляли побутову хімію: товару виручили на 1,5 млн грн

Підпільний цех з масового незаконного виробництва побутової хімії ліквідували на Прикарпатті. Товар виготовляли під виглядом світових брендів. Контрафактної побутової хімії вилучили на 1,5 млн грн.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Кіберполіцію.

Наприкінці минулого року кіберполіцейським Івано-Франківщини надійшли дані щодо масового незаконного виробництва на території області товарів побутової хімії під брендом світових виробників.

З’ясувалося, що 38-річний директор підприємства, орендував ангар в Івано-Франківську для виготовлення контрафактної продукції. Також він організував друк поліграфії з айдентикою світових лідерів у виробництві побутової хімії.

Чоловік найняв кількох знайомих, серед яких розподілив обов’язки з виготовлення продукції, її реалізації та обліку отриманого прибутку.

Підробки під виглядом побутової хімії оригінальних виробників фігуранти рекламували та продавали за привабливими цінами в телеграм-каналі, акаунтах у соцмережах і на популярному інтернет-майданчику.

Свій товар вони також реалізовували у магазинах Прикарпаття, а також відправляли замовникам поштою або використовували послуги логістичних компаній.

Слідчі та кіберполіцейські Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей за силової підтримки Департаменту патрульної поліції провели 21 обшук у приміщенні цеху, в місцях зберігання та реалізації контрафакту, а також в помешканнях та автотранспорті фігурантів.

Вилучили устаткування, документацію, банківські картки, телефони, комп’ютерну техніку, а також майже 7 000 місткостей з контрафактною продукцією та сировиною загальною вартістю близько півтора мільйона гривень.

Слідчі Івано-Франківського РУП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура м. Івано-Франківська.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення усіх спільників фігурантів та каналів постачання сировини. За результатами буде прийнято рішення щодо оголошення підозри винним особам.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору