Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам Івану Кучірці та Назарію Гнатишаку

Сьогодні, 23 травня, у День Героїв України на фасаді Коломийського ліцею №5 відкрили пам’ятні дошки бійцям Івану Кучірці та Назарію Гнатишаку, які поклали своє життя за волю та незалежність нашої держави.

Повідомляє Інформатор.

Іван Кучірка народився 18 січня 1980 року в місті Коломия. Воїн навчався в школі №5, а потім – в училищі №17. Чоловік працював майстром по виготовленню меблів у селі П’ядики. У 2004 році Іван одружився, у пари народився син Юрій-Любомир. У червні 2023 року коломиянина призвали до служби. Він служив кулеметником 1 відділення інспекторів прикордонної служби першої прикордонної застави відділу прикордонної служби «Чоп». Свій останній бій воїн прийняв 31 серпня 2023 року в районі села Андріївка, на Бахмутському напрямку. У воїна залишилася дружина, син, батько, сестра…

Коломиянин Назарій Гнатишак також закінчив школу №5 і продовжив навчання в комп’ютерному коледжі. В жовтні 2023 року добровольцем став на захист України. Чоловік проходив службу бойовим медиком 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Та 1 березня Назарій отримав поранення несумісне з життям у боях на Харківщині. У воїна залишилася мама, брат, дружина та донька.

23 травня 2024 року на подвір’ї ліцею №5 зібралися учні, духовенство, рідні загиблих та небайдужі коломияни, аби вшанувати пам’ять тих, хто поклав своє життя у бою з окупантом.

Ми навіки пам’ятатимо подвиг кожного Героя, а їх імена назавжди залишаться в історії України.

Вічна пам’ять захисникам!

Нагору