Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Три гірських озера, що заворожують своєю красою

Між вершинами українських гір розташувалися чарівні дзеркала природи – озера, які здавна вабили своєю загадковістю та красою. Кожне з них  нагадує про велич та неперевершеність Карпат. 

Інформатор підготував добірку найкрасивіших високогірних озер України.

Озеро Апшинець

Одним із гідрологічних див природи є озеро Апшинець, що поблизу села Чорна Тиса біля гори Трояска. Воно знаходиться на висоті 1487 метрів над рівнем моря на північних схилах гірського масиву Свидовець і має льодовикове походження. Це ідеальне місце для любителів провести відпочинок в Карпатах наодинці з дикою природою. Площа озера досить невелика – 1,2 га, а глибина сягає максимум 3,3 метри.

Озеро Ворожеска

Розташоване на висоті 1460 м над рівнем моря на масиві Свидовець, в межах Карпатського біосферного заповідника. Озеро складається з двох невеликих водойм, які розміщені одне над одним. Обидві водойми наділені прозорими водами, через які видніється намулисте дно. Найлегший маршрут до озера починається в селі Чорна Тиса, та становить близько п’ятнадцяти кілометрів.

Озеро Несамовите

Чи не найвисокогірніше озеро в українських Карпатах. Водойма взимку замерзає та покривається товстим шаром криги. Озеро знаходиться в Надвірнянському районі Івано-Франківської області. В найглибшій точці озеро має близько 1,5 метри глибини. З спортивної бази “Заросляк” є маркований маршрут, який складає 7 км в одну сторону.

Нагадуємо, що купатись в гірських озерах категорично заборонено, адже це руйнує особливу мікрофлору водойми та призводить до зникнення різних видів, які там живуть.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору