Інформатор Коломия

ВЛАДА

Прокурори звернулися до суду щодо охорони будівлі, половина якої була продана у приватні руки за 1 млн грн

Половину цієї історичної будівлі Коломиї на вул. Театральна, 21 Коломийська міська рада продала за понад мільйон взимку 2020 року. Зараз Коломийська окружна прокуратура позивається до суду із вимогою укласти охоронний договір щодо пам’ятки архітектури та містобудування у Коломиї.

Повідомляє Інформатор.

Раніше у цьому приміщенні розміщувався відділ центральної бібліотеки. Будинок споруджено на початку ХХ століття, знаходиться в історичному середмісті й, безперечно, повинен отримати відповідний статус і захист. Саме цього вимагає Коломийська прокуратура.

Так, прокурори звернулася до суду з позовом щодо збереження пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення – будівлі на вул. Театральна, 21.

“Укладення охоронного договору забезпечить визначення особливостей режиму використання будівлі-пам’ятки, види і терміни виконання реставраційних, консерваційних, ремонтних робіт й інших заходів задля її охорони та збереження”, – стверджують у прокуратурі.

Провадження у цій справ відкрив Київський окружний адміністративний суд.

Про історію будівлі біля славного Коломийського театру читайте згодом на нашому сайті. А зараз зупинимось трішки на деталях аукціону з продажу половини нежитлових приміщень, які до 2021 року належали громаді.

За даними платформи Prozorro Продажі 50% нежитлового приміщення по вул. Театральна, 21 у Коломиї виклала на аукціон Коломийська міська рада ще жовтні 2020 року.

Стартова ціна за 44,5 м² становила 1 006 673 грн. Єдиний учасник аукціону – Максим Іванович Максимів, зареєстрований у Києві. Зараз чоловік не зареєстрований як ФОП, та раніше спеціалізувався на будматеріалах і оптовій торгівлі книгами, чорними та кольоровими металами (дані платформи YouControl).

Максим Іванович Максимів підняв на кілька тисяч гривень ставку і викупив 44,5 м² за 1 011 111 грн. За тогочасним курсом НБУ виходить у доларовому еквіваленті близько 35 500$. Гадаємо, досить адекватна ціна для квартири такою площею… у радянській багатоповерхівці. Але ж мова йде про історичне середмістя.

Ось, як виглядали ці приміщення на час продажу їх з аукціону:

фото з платформи Prozorro Продажі

Інформатор триматиме перебіг судового процесу в увазі, аби ділитися з вами важливим.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору