Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї судили чоловіка, який на березі Пруту вкрав телефон, а потім ще й баян з під’їзду

В серпні-вересні 2023 року обвинувачений вчинив дві крадіжки з метою особистої наживи. Спершу він викрав мобільний телефон, а через кілька днів музичний інструмент з під’їзду будинку.

Інформатор розповідає, який вирок йому виніс суд.

Як розповідається у матеріалах справи, 29 серпня 2023 року, приблизно о 17:00, перебуваючи на березі річки Прут, чоловік, переконавшись, що за його діями ніхто з посторонніх осіб не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно викрав бувший у користуванні мобільний телефон марки Хіаоmі серії Redmi 9А, вартістю 2 043, 00 грн.

Далі він покинув місце правопорушення й розпорядився майном на власний розсуд

Трохи більше ніж за тиждень, 7 вересня 2023 року, приблизно 0 22:54 обвинувачений знову вчинив крадіжку. Чоловік, діючи умисно, через відчинені двері зайшов у під’їзд будинку, де переконався, що за його діями ніхто з посторонніх осіб не спостерігає, таємно викрав баян марки «Кремінне», зеленого кольору, вартістю 1 467, 00 грн. Й пішов з місця злочину.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково та пояснив, що в серпні 2023 року ловив рибу і побачив на березі телефон. Він забрав його з собою, щоб потім віддати власнику, однак його співмешканка, не повідомляючи віднесла телефон в ломбард. Що стосується крадіжки баяну, то визнав цей епізод у повному обсязі, пояснив що побачив баян у під’ їзді свого колишнього будинку та вирішив його викрасти. У вчиненому щиро розкаявся, просив його суворо не карати.

Співмешканка в суді розповіла, що обвинувачений приніс додому телефон, сказав що його знайшов. На наступний день вона віднесла телефон в ломбард за 1500 гривень.

Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні злочину та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років. Т потім суд вирішив звільнити його від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

Головне фото ілюстративне, створене ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору