Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні можуть продовжити термін оновлення даних для військовозобов’язаних

18 травня 2024 року в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, згідно якого усі військовозобов’язані, резервісти та призовники мають оновити свої облікові дані протягом 60 днів. Та нещодавно народний депутат Володимир Арʼєв заявив, що зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Тож цей термін можуть продовжити до 150 днів.

Розповідає Інформатор з посиланням на Еспресо.

“Зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки, після оновлення даних в застосунку “Резерв+” і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни. Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми. Саме тому, на наступному засіданні Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили ряд питань до уряду. Зокрема, звідки були виділені кошти на створення застосунку та чи проводився конкурс на розробника програмного забезпечення”, – розповів Арʼєв.

Наразі існує загроза того, що всі військовозобов’язані просто не встигнуть оновити дані. Нагадаємо, що за це може загрожувати штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

“Громадяни просто не зможуть фізично оновити дані за 60 днів. І вони можуть отримати великі штрафи. Саме тому, ми з колегами сьогодні реєструємо законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів. Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК й питання, які можна вирішити лише після відвідування Територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн”, – сказав нардеп.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору