Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Жалоба у Гвіздецькій громаді: на вічний спочинок додому повертається воїн Василь Данильчик

Жалоба у Гвіздецькій громаді: на вічний спочинок додому повертається воїн Василь Данильчик

Ще одне ім’я навіки вписане в історію боротьби за незалежність України – на війні загинув молодий захисник із Гвіздецької громади Василь Данильчик. Він двічі ставав на захист Батьківщини, та 24 травня на Харківщині прийняв свій останній бій. У середу, 29 травня, Герой “на щиті” повертається до рідного краю.

Із сумом сповіщає Інформатор.

Відважний воїн Василь Іванович Данильчик народився 3 вересня 1991 року в селі Хлібичин Заболотівської громади, де й виріс. Шкільні роки проходили в стінах Заболотівської ЗОШ I-III ст., яку закінчив у 2009 році. В 2011 році він зустрічає свою долю, Наталю, та незабаром одружується. В 2015 році в молодій сім’ї народжується первісток – син Максимко, якого татко вже не привітає, не обійме і не поцілує, йдеться на сторінці Гвіздецької громади.

Молодий і перспективний, добрий та щирий, вірний патріот рідної держави Василь Данильчик 25 березня 2023 року добровольцем став до лав Збройних сил України, аби захистити від ворога Україну, рідних та близьких. Спочатку проходив військове навчання в м. Рівне, потім воєнну підготовку в Іспанії, де здобув сертифікат НАТО. Через це і отримав у побратимів позивний «Іспанець».

Далі продовжує службу солдатом в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького. А 23 грудня 2023 року демобілізується за сімейними обставинами.

Здавалося, в наш час повернутися до страхів війни можна тільки у фільмах та книгах. Але доля військового мінлива, і Василь знову 9 травня 2024 року вступає до лав ЗСУ. Цього разу захищав Україну в складі 42-ї окремої механізованої бригади на Харківському напрямку.

Втім 24 травня 2024 року бойове завдання стало для захисника останнім. В районі населеного пункту Рогань Харківської області життєва зірка Героя навічно згасла. Йому назавжди залишиться 32 роки.

“Обірвала війна його плани на мирне життя. А він так мріяв про щастя свого синочка. Він хотів, щоб зростав він у мирній країні, під мирним українським небом. І за здійснення цієї мрії він поклав своє життя. Василь був прикладом мужності, відданості та невпинної віри в ідеали свободи та незалежності. Його жертва ніколи не буде забута, а його пам’ять завжди буде жити серед нас!” – пишуть на сторінці громади.

29 травня орієнтовно о 10:30 громада зустрічатиме скорботний кортеж з тілом захисника Василя Данильчука. Живий коридор пам’ять організовують у селищі Гвіздець вздовж узбіччя дороги.
Скорботний кортеж проїде маршрутом зі сторони Коломиї : с-ще Гвіздець – с. Кулачківці – с. Хом’яківка до будинку нашого Героя.

29-30 травня оголошено днями жалоби за загиблим у Гвіздецькій громаді.

Вічна та світла пам’ять Герою!

Нагору