Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шахраї використовують нову схему, аби зламати Telegram-акаунти

Поліція неодноразово нагадувала мешканцям Прикарпаття про те, що аферисти не припиняють вигадувати нові схеми, аби заволодітити вашими коштами та сторінками. 29 травня одна з журналісток Інформатора отримала повідомлення в Telegrami у невідомій групі. Це виявилося ще одним методом шахраїв.

Інформатор детальніше розповідає про схему, аби в цю аферу не потрапили ви.

“Привіт. Друзі! Зараз моя племінниця Маша бере участь у творчому конкурсі, у виборі малюнка. Підтримайте її будь ласка. Поставте голос, за Машеньку.” 

Саме таке повідомлення надійшло з невідомої групи “Рідня”, в яку додали журналістку. Як ви можете здогадатися, ніякої знайомої з таким іменем у працівниці немає. Текст цього повідомлення може змінюватися, та прохання проголосувати за посиланням залишається.

Суть кібершахрайської схеми в тому, що після переходу за посиланням, користувач втрачає доступ, а вже з привласненого акаунта шахраї надалі роблять розсилку з проханням переказати значні суми коштів.

ВАЖЛИВО

  • Не переходьте за посиланням
  • Не вводьте персональні дані для «голосування»

Найкраще, що ви можете вдіяти – заблокувати невідомий абонент.

Аферисти розсилають безліч варіантів, аби ввести оману громадян та привласнити їх дані. Тому будьте обачними та не дайте себе ошукати.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору