Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї назавжди попрощалися з захисником Ігорем Стахівим

Заплакало небо над Коломиєю, заплакало гіркими слізьми… 30 травня місто прощалося з відважним воїном Ігорем Стахівим, який загинув на Сумщині від снайперської кулі.

Інформатор щиро співчуває родині, близьким та побратимам захисника.

Воїн проживав у Коломиї , спершу навчався у школі, потім продовжив здобувати освіту в технікумі. Вищу освіту отримав у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Ігор Стахів був професіональним українським футболістом. Розпочав ігрову кар’єру в аматорській команді «Сільмаш» з Коломиї у 1986 році. Через п’ять років дебютував в івано-франківському “Прикарпатті”, в складі якого провів 5-ть сезонів і за підсумком сезону 1992/93 разом з цією командою став чемпіоном Першої ліги України. Захисник був гравцем команд вищої української ліги. Він також виступав за такі клуби як Кремінь (Кременчук), Бердичів, Покуття, Хутровик (Тисмениця), Техно-Центр, Зірка (Кропивницький), Торпедо (Запоріжжя), Лукор, Тепловик та Карпати з Яремче та ветеранську коломийську команду «Сільмаш».

Під час повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини у лавах 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон». Загинув внаслідок важного поранення від снайперської кулі 26 травня на Сумщині.

У Ігоря залишилася матір, дочка та двоє синів.

30 травня саме небо заплакало над цією втратою. Під звуки траурного маршу та крапель дощу коломияни провели Ігоря Стахіва в останню путь. Поховали воїна на Алеї Слави у Коломиї з усіма почестями.

Безперечно, це ще одна непоправна втрата для Прикарпаття. Воїн Ігор поклав своє життя за волю українського народу. Він міцно стояв на варті рідної землі й боровся за кожен її сантиметр. Пам’ять про Ігоря Стахіва завжди житиме в історії творення нашої країни та в серцях українського народу.

Вічна пам’ять Герою!

Нагору