Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті чоловік застрілив оленя у заповіднику

35-річний чоловік незаконно полював на території науково-дослідного природно-заповідного господарства «Чорний ліс», що на Івано-Франківщині.

Деталі розповідає Інформатор за даними поліції області.

В січні 2024 року директор спеціалізованого лісомисливського науково-дослідного природно-заповідного господарства «Чорний ліс» виявив на території рештки самця «Оленя європейського». Чоловік звернувся до правоохоронців.

Як виявилося, 35-річний мешканець Калуського району, не маючи відповідного дозволу, під час воєнного стану здійснив прицільний постріл у самця «Оленя європейського», тварина загинула.

Правоохоронці провели огляд місця події, виявили та вилучені речові докази, також опитали лісників. Після цього їм вдалося встановити особу, причетну до кримінального правопорушення.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання мешканця Калущини поліцейські виявили заморожене м’ясо дикої тварини, рюкзак із плямами крові, зареєстровану мисливську рушницю «МР-43» та набої.

Таким чином фігурант завдав шкоди довкіллю на суму майже півмільйона гривень.

Дізнавачі оголосили браконьєру підозру за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання. Згідно з санкцією статті, подібні дії караються накладенням штрафу, громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору