Літо – пора, коли щодня хочеться освіжитися чимось смачним. На допомогу часто приходять прохолодні напої та десерти, та не завжди є можливість піти в магазин, аби придбати морозиво. Смачне частування можна приготувати й вдома.
Інформатор ділиться рецептами різноманітного морозива.
Домашній смачний пломбір
Інгредієнти:
- 200 мл жирного молока;
- 200 г вершків 30-33%;
- 4 жовтки великих яєць;
- 70 г цукру;
- ванілін на кінчику ножа.
Процес приготування:
Нагрійте молоко і додайте збиті жовтки з цукром. Постійно помішуючи, заваріть крем — по консистенції повинна вийти текуча сметана. Збийте вершки до стійких піків і акуратно змішайте з охолодженим жовтковим кремом. Перекладіть в лоток і заморожуйте протягом 7 годин.
Шоколадне морозиво
- Гіркий шоколад – 100 г.
- Молоко – 300 г.
- Цукор – 80 г.
- Яєчні жовтки – 3 шт.
- Вершки жирні – 300 г.
Шоколад розламати на невеликі шматочки і викласти в каструлю з молоком. Поставити на середній вогонь. Нагрівати, поки весь шоколад не розчиниться. Остудити молоко. Цукор збити з жовтками. Влити в жовтки шоколадне молоко і поставити на вогонь. Гріти суміш 3-4 хвилини при постійному помішуванні, поки вона не загусне. Каструлю поставити в ємність з холодною водою і остудити. Вершки збити міксером, поки вони не стануть повітряними. Змішати з молочною сумішшю. Викласти масу в форму і накрити плівкою. Помістити в морозилку на 4 години.
Полуничне морозиво
Інгредієнти:
- 500 мл жирного молока 3,2%;
- 0,3 кг ягід полуниці;
- 2 жовтки великих яєць;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. згущеного молока;
- сік часточки лимона;
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- ванілін за смаком.
Процес приготування:
Збийте жовтки з цукром, крохмалем і ванількой. Додайте сік лимона. Закип’ятіть молоко. Постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою збиті жовтки. І на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Охолодіть. Додайте ложку згущеного молока. Перебийте полуницю в пюре і змішайте з молочною заготівлею. Заморожуйте в герметичному контейнері 7-8 годин.
Веганське морозиво
- 200 мл незбираного кокосового молока
- 150 г свіжої малини
- кілька листків свіжої м’яти
- підсолоджувач за смаком (сироп агави, ксилітол)
Спосіб приготування:
Збийте малину з кокосовим молоком і м’ятою , а потім додайте підсолоджувач до смаку. Коли утворюється гладка суміш , вилийте її у форми для морозива і дайте їм охолонути в морозилці щонайменше 3 години.
Дієтичне морозиво з згущеного молока
Інгредієнти:
- півлітра молока;
- півбанки згущеного молока;
- ¼ чайної ложки ванілі;
- 3 жовтки;
- 100 гр цукру.
Приготування:
Розігріваємо молоко і ваніль на печі. Збиваємо жовтки до утворення пінки і додаємо в підігріте молоко. Продовжуємо нагрівати вміст на маленькому вогні, поки не утвориться густа консистенція. Остужаємо суміш і додаємо згущене молоко. Викладаємо морозиво у формочки і залишаємо в морозилці на 2-4 години. Періодично помішуємо морозиво.
Домашнє морозиво з бананів
Інгредієнти:
- 4 банани
- 200 мл вершків 33%
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 20 г ванільного цукру
Приготування:
Почистьте 4 банани, розламайте чи наріжте на довільні шматочки та покладіть у чашу блендера. До бананів додайте 200 мл вершків 33%, 2 ст.л. цукрової пудри та 20 г ванільного цукру. Перебийте до однорідної консистенції. Викладіть суміш у форму та поставте в морозильну камеру на кілька годин до готовності, а краще на добу. Перед тим, як накладати морозиво, переставте його з морозилки у холодильник десь на 10 хвилин, щоб воно легше набиралося в ложку.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com