Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прохолодна насолода | Добірка рецептів домашнього морозива

Літо – пора, коли щодня хочеться освіжитися чимось смачним. На допомогу часто приходять прохолодні напої та десерти, та не завжди є можливість піти в магазин, аби придбати морозиво. Смачне частування можна приготувати й вдома.

Інформатор ділиться рецептами різноманітного морозива.

Домашній смачний пломбір

Інгредієнти:

  • 200 мл жирного молока;
  • 200 г вершків 30-33%;
  • 4 жовтки великих яєць;
  • 70 г цукру;
  • ванілін на кінчику ножа.

Процес приготування:
Нагрійте молоко і додайте збиті жовтки з цукром. Постійно помішуючи, заваріть крем — по консистенції повинна вийти текуча сметана. Збийте вершки до стійких піків і акуратно змішайте з охолодженим жовтковим кремом. Перекладіть в лоток і заморожуйте протягом 7 годин.

Шоколадне морозиво

  • Гіркий шоколад – 100 г.
  • Молоко – 300 г.
  • Цукор – 80 г.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Вершки жирні – 300 г.

Шоколад розламати на невеликі шматочки і викласти в каструлю з молоком. Поставити на середній вогонь. Нагрівати, поки весь шоколад не розчиниться. Остудити молоко. Цукор збити з жовтками. Влити в жовтки шоколадне молоко і поставити на вогонь. Гріти суміш 3-4 хвилини при постійному помішуванні, поки вона не загусне. Каструлю поставити в ємність з холодною водою і остудити. Вершки збити міксером, поки вони не стануть повітряними. Змішати з молочною сумішшю. Викласти масу в форму і накрити плівкою. Помістити в морозилку на 4 години.

Полуничне морозиво

Інгредієнти:

  • 500 мл жирного молока 3,2%;
  • 0,3 кг ягід полуниці;
  • 2 жовтки великих яєць;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. згущеного молока;
  • сік часточки лимона;
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:
Збийте жовтки з цукром, крохмалем і ванількой. Додайте сік лимона. Закип’ятіть молоко. Постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою збиті жовтки. І на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Охолодіть. Додайте ложку згущеного молока. Перебийте полуницю в пюре і змішайте з молочною заготівлею. Заморожуйте в герметичному контейнері 7-8 годин.

 Веганське морозиво

  • 200 мл незбираного кокосового молока
  • 150 г свіжої малини
  • кілька листків свіжої м’яти
  • підсолоджувач за смаком (сироп агави, ксилітол)

Спосіб приготування:
Збийте малину з кокосовим молоком і м’ятою , а потім додайте підсолоджувач до смаку. Коли утворюється гладка суміш , вилийте її у форми для морозива і дайте їм охолонути в морозилці щонайменше 3 години.

Дієтичне морозиво з згущеного молока

Інгредієнти:

  • півлітра молока;
  • півбанки згущеного молока;
  • ¼ чайної ложки ванілі;
  • 3 жовтки;
  • 100 гр цукру.

Приготування:

Розігріваємо молоко і ваніль на печі. Збиваємо жовтки до утворення пінки і додаємо в підігріте молоко. Продовжуємо нагрівати вміст на маленькому вогні, поки не утвориться густа консистенція. Остужаємо суміш і додаємо згущене молоко. Викладаємо морозиво у формочки і залишаємо в морозилці на 2-4 години. Періодично помішуємо морозиво.

Домашнє морозиво з бананів

Інгредієнти:

  • 4 банани
  • 200 мл вершків 33%
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 20 г ванільного цукру

Приготування:

Почистьте 4 банани, розламайте чи наріжте на довільні шматочки та покладіть у чашу блендера. До бананів додайте 200 мл вершків 33%, 2 ст.л. цукрової пудри та 20 г ванільного цукру. Перебийте до однорідної консистенції. Викладіть суміш у форму та поставте в морозильну камеру на кілька годин до готовності, а краще на добу. Перед тим, як накладати морозиво, переставте його з морозилки у холодильник десь на 10 хвилин, щоб воно легше набиралося в ложку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору