Коломия До сайту

Що потрібно брати з собою у мандрівку Карпатами?

Щоб ваша подорож горами була комфортною та безпечною, важливо заздалегідь підготувати свій рюкзак у похід. Правильний підбір одягу та взуття – перший ключик до вдалої зустрічі з природою. Що ще?

Інформатор поділиться секретами з власного досвіду, аби Карпати запам’ятались вам краєвидами, а не мозолями й дискомфортом.

Перш ніж пакувати свій рюкзак в гори, потрібно пересвідчитись, чи є всі необхідні складові, щоб йти в мандрівку. З найнеобхідніших речей, потрібно обов’язково мати: воду, ліхтарик, дощовик, теплий одяг, телефон, перекус та аптечку. Проте, якщо ви плануєте подорожувати горами декілька днів, цей список буде значно більшим.

Важливо мати наплічник, в який помістяться всі необхідні речі.

Намет, спальник та каремат забезпечать вам комфортний сон на мальовничих хребтах українських Карпат. І навіть в одноденний похід не лінуйтеся взяти картами (більший чи менший). Бо після крутого підйому вам точно захочеться полежати лицем до неба.

Мандрівники зі стажем рекомендують складати всі речі в поліетиленові пакети або ж герметичні мішки, щоб уникнути намокання речей.

Необхідно правильно розрахувати продукти харчування на кожен прийом їжі, адже під час фізичної активності організм потребує більше енергії: більшість гірських масивів України знаходиться в заповідних зонах, тому розпалювати багаття заборонено. Альтернативою може стати пальник на газовому балоні. З такою системою значно швидше та зручніше приготувати собі смачну вечерю, споглядаючи на красивий захід сонця над українськими вершинами.

Найважчі предмети рекомендується розміщувати впритул до спини.

Накращий розподіл ваги: важкі речі знаходяться в районі між попереком і лопатками. Якщо центр ваги буде низько, то йти буде незручно, а якщо занадто високо, то це теж створить дискомфорт.

Також важливо розподілити вагу в рюкзаку рівномірно, бо він не повинен тягнути вправо або вліво.

Правильний розподіл ваги і вибір заплічного мішка дозволять долати будь-які відстані, не відволікаючись на вантаж на спині.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com