Коломия До сайту

Громада на Коломийщині готова заплатити майже 18 млн грн за будівництво дамби на річці Прут

Головне фото ілюстративне

На нове будівництво берегозакріплювальних споруд на річці Прут в селі Семаківці з бюджету Матеївецької громади готові були виділити 17 мільйонів 869 тисяч гривень. Тендер на виконання цих робіт спершу оголосили в березні цього року, але тоді торги не відбулися. Матеївецька сільська рада вирішила провести закупівлю вдруге. Учасник, який переміг у тендері, запропонував аж на 5 млн грн менше від оголошеної вартості.

Про це по порядку розповість Інформатор.

Перша закупівля на нове будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Прут в с. Семаківці була оголошена Матеївецькою сільською радою 22 березня 2024 року. Очікувана вартість на ці роботи сягала 17 869 706 грн.

Тоді на участь у тендері подалися аж 4 компанії –  тернопільська “АВАКС ПРОФ”, франківська “БУДПРОЕКТ ІФ”, богородчанська “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС” та косівська “ПМК-77”.

Остання запропонувала збудувати дамбу за 17,3 млн грн, а три інші фірми – лише за 14,5 млн грн.

Втім, всі пропозиції були відхилені, а торги відмінені. Як вказано, причина відміни – відсутність пропозицій.

Через місяць Матеївецька сільська рада оголосила новий тендер на ці роботи із тією ж самою очікуваною вартістю.

Участь у закупівлі знову вирішили взяти франківська фірма “БУДПРОЕКТ ІФ”, косівська “ПМК-77”, ще одним учасником став ТзОВ “БУДМОНТАЖСЕРВІС I” з Києва.

ТОВ “ПМК-77” запропонувала виконати роботи за 17 млн 304 тис грн, “БУДМОНТАЖСЕРВІС I” – за 15 млн 902 тис грн, а найнижча пропозицію була в ТОВ “БУДПРОЕКТ ІФ”, а саме – 12 млн 988 тис грн.

В результаті торгів переможцем тендеру стала ТОВ “БУДПРОЕКТ ІФ”, зареєстрована в Івано-Франківську 10 років тому, розмір статутного капіталу якої – 20 тисяч гривень. Керівник фірми – ХОДАК АНДРІЙ ДМИТРОВИЧ.

Наразі договір із переможцем закупівлі ще не підписаний. Дамбу мають збудувати до кінця цього року.

Чи буде ця компанія будувати берегозакріплювальні споруди на Пруті в селі Семаківці – дізнаємось згодом. Слідкуйте за новинами Інформатора.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com