Коломия До сайту

В Коломиї вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії

4 червня на площі перед Музеєм писанкового розпису в Коломиї провели захід з метою вшанування пам’яті всіх загиблих маленьких українців внаслідок російської агресії.

Розповідає Інформатор.

Захід на площі перед Писанкою розпочався з перформенсу “Втрачені мрії”, за участі струнного ансамблю «Дивертисмент» Коломийської філармонії ім.О.Козаренка.  Далі священнослужителі провели панахиду за невинно убієнними дітьми. Після спільної молитви діти та їх батьки долучились до акції “Голоси дітей”, присвяченої діткам, чиє життя забрала війна. Маленькі коломияни повісили на дерева власноруч зроблені дзвіночки.

Цей пам’ятний день було встановлено Верховною Радою в 2021 році, адже збройна агресія росії триває ще з 2014 року. З того часу і до 24 лютого 2022 року в Україні загинуло 152 дитини, а 146 зазнали поранень. Проте, за даними Офісу Генерального прокурора після початку повномасштабного вторгнення ця цифра значно зросла – наразі відомо про щонайменше 550 дітей загинули від рук окупантів. Також понад 1300 дітей отримали поранення.

Вічна пам’ять загиблим янголятам!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com