Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Верховинщина прощатиметься із захисником Романом Моканюком

Верховинщина прощатиметься із захисником Романом Моканюком

Захищаючи Україну від російських окупантів, на полі бою загинув воїн із Верховинщини Роман Моканюк. Сьогодні, 4 червня, Герой “на щиті” повертається до рідного гуцульського краю.

Із сумом сповіщає Інформатор.

Моканюк Роман Юрійович народився у селі Устеріки, проживав у селі Гринява Білоберізької громади. Військовий був стрільцем-помічником гранатометника 3 штурмового відділення 3 штурмового взводу 11 штурмової роти 4 штурмового батальйону військової частини А4010. Вірний військовій присязі, беручи участь в обороні держави та стримуванні збройної агресії ворога, Герой загинув в результаті ворожого мінометного обстрілу. Життя воїна обірвалося 29 травня на Бахмутському напрямку. Роману Моканюку назавжди залишиться 41 рік.

Турботливий батько, люблячий чоловік, вірний друг та побратим – таким Роман залишиться в пам’яті близьких та рідних.

Сьогодні, 4 червня, скорботний кортеж з тілом Героя прибуде на Верховинщину – о 13:00 год траурна колона вирушить з Кривопільського перевалу.

О 13:30 відбудеться панахида біля стели Героїв Небесної Сотні в селищі Верховина. Опісля жалобний кортеж вирушить до с. Гринява, де проживав полеглий Герой.

Жителів громади просять зустріти траурний кортеж з тілом Героя біля своїх будинків, установ… з лампадками та квітами та гідно провести Захисника в останню дорогу.

4 червня 2024 року – День жалоби на території Верховинського району.

Вічна пам’ять захиснику…

Нагору