Коломия До сайту

Верховинщина прощатиметься із захисником Романом Моканюком

Захищаючи Україну від російських окупантів, на полі бою загинув воїн із Верховинщини Роман Моканюк. Сьогодні, 4 червня, Герой “на щиті” повертається до рідного гуцульського краю.

Із сумом сповіщає Інформатор.

Моканюк Роман Юрійович народився у селі Устеріки, проживав у селі Гринява Білоберізької громади. Військовий був стрільцем-помічником гранатометника 3 штурмового відділення 3 штурмового взводу 11 штурмової роти 4 штурмового батальйону військової частини А4010. Вірний військовій присязі, беручи участь в обороні держави та стримуванні збройної агресії ворога, Герой загинув в результаті ворожого мінометного обстрілу. Життя воїна обірвалося 29 травня на Бахмутському напрямку. Роману Моканюку назавжди залишиться 41 рік.

Турботливий батько, люблячий чоловік, вірний друг та побратим – таким Роман залишиться в пам’яті близьких та рідних.

Сьогодні, 4 червня, скорботний кортеж з тілом Героя прибуде на Верховинщину – о 13:00 год траурна колона вирушить з Кривопільського перевалу.

О 13:30 відбудеться панахида біля стели Героїв Небесної Сотні в селищі Верховина. Опісля жалобний кортеж вирушить до с. Гринява, де проживав полеглий Герой.

Жителів громади просять зустріти траурний кортеж з тілом Героя біля своїх будинків, установ… з лампадками та квітами та гідно провести Захисника в останню дорогу.

4 червня 2024 року – День жалоби на території Верховинського району.

Вічна пам’ять захиснику…