Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Збіг обставин, параноя, хайп? |Чи є антисемітський слід у дебоші неадеквата в готелі Коломиї

Збіг обставин, параноя, хайп? |Чи є антисемітський слід у дебоші неадеквата в готелі Коломиї

29 травня у центрі Коломиї мешканець ближнього села під дією наркотиків увірвався до готелю й молотком трощив майно й погрожував гранатою. У цей час в готельних номерах перебувало троє ізраїльтян, що брали участь у міжнародних змаганнях з ММА. Поліція прибула в лічені хвилини, нападника затримали й виявили наркотики у крові. Неадеквата чекає покарання.

Проте один із спортсменів вбачає у наркотичному дебоші цілеспрямований напад на себе особисто. А російські ІПСО вивернули цей інцидент на свій лад.  Звідкись у цій справі з’явилися мусульмани-нападники, а деякі українські медіа поспішили взяти твердження ізраїльського спортсмена за чисту монету.

Інформатор розбирався в деталях резонансної справи.

За даними поліції близько 19:20 29 травня у одному з готелів в центрі Коломиї стався розбій. Мешканець Коломийщини у стані наркотичного сп’яніння взявся трощити майно молотком, погрожував підірвати гранату.

На той час у готелі мешкало троє спортсменів з Ізраїлю. Серед них – Хаїм Гозалі та його син. Наляканий боєць ММА виліз на дах і записав відео. Там він дочекався прибуття правоохоронців, як стверджує видання The Jerusalem Post.

Згодом Хаїм на своїй сторінці у соцмережі заряснив повідомленнями про нібито “замах на вбивство в Україні”, вочевидь, вбачаючи в цьому цілеспрямовану спробу завдати йому шкоду.

“З тих пір, як я опублікував імена мусульман-антисемітів бійців UFC, отримав десятки тисяч погроз вбивства” …, – написав Хаїм на своїй сторінці. І додав: “Я думав такого не може бути в Україні, бо злий світ вважає Ізраїль та Україну своїми ворогами. Я зробив помилку!”

Попри гучні заяви, буцімто нападниками були антисеміти-мусульмани, доказів Хаїм не надав. Ось що він пише на своїй сторінці у соцмережі:

І тут варто згадати, про військову агресію Палестини проти Ізраїлю (Сектор Гази). Рівень тривог (а почасти й параної)  у ізраїльського народу з осені 2023 року виріс в рази. Згадайте, що відчували ви і ваші рідні в перші місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Відтак природа остраху і підозр ізраїльського спортсмена зрозуміла.

Так само легко пояснити, для чого російські пропагандисти цей інцидент у Коломиї зробили інформаційним приводом у своїх ІПСО.

А наразі ось, як наркотичний дебош чоловіка у готелі Коломиї виглядав очима Хаїма Гозалі:

Що кажуть правоохоронці й адміністрація готелю

Інформатор розпитав поліції Івано-Франківщини та засновника готелю, як насправді це було.

Увечері 29 травня у готелі Коломиї й справді чоловік вчиняв хуліганські дії, погрожуючи гранатою. Правоохоронці усіх гостей готелю евакуювали з будівлі.

Деталі: Молотком трощив готель, погрожував гранатою: деталі затримання неадекватного чоловіка у Коломиї

Співробітники вибухотехнічної служби вилучили предмет, схожий на корпус гранати Ф-1 із запалом, а також молоток, пневматичний пістолет та мобільні телефони. Наразі поліцейські встановлюють походження вилученого боєприпасу.

Нападником виявився 38-річний мешканець села Сопів, Коломийського району. Чоловік був у стані наркотичного сп’яніння, що засвідчує аналіз крові. А ще зловмисник раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Коли прибули правоохоронці, сопівчанин готувався втекти через вікно.

Злочинця затримали й розпочали кримінальне провадження за хуліганство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

38-річному мешканцю села Сопів суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Працівник готелю підтвердив, що нападником був українець. Адміністрація склала список пошкодженого майна і передала правоохоронцям. Також поліція вилучила дані з камер відеоспостереження готелю.

Отож, чому Хаїм Гозалі трактує наркотичний розбій одного неадекватного прикарпатця як цілеспрямований замах на вбивство наразі не відомо. Причин може бути декілька. Але висновки нехай кожен зробить сам.

Оновлено!

Журналістам вдалося розпитати очевидців, чого ж вимагав неадекватний сопівчанин з молотком і гранатою. А ще очікуємо на відео з місця подій.

Про це читайте згодом на нашому сайті. 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору