Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Снятинщині судили чоловіка, який випадково вбив свого друга, полюючи на кабана

30 травня 2024 року Снятинський районний суд виніс вирок жителю села Попельники, Снятинського району, який застрелив свого друга під час полювання на дикого кабана. 

Більше про справу розповість Інформатор.

9 січня 2024 року приблизно о 13:00 обвинувачений спільно із чотирьма друзями направилися на територію мисливського угіддя з метою полювання на дикого звіра. При цьому кожен із них взяв із собою по одній одиниці мисливської зброї. Чоловіки обстежували мисливське угіддя на різних відстанях один від одного, під час чого, близько 14:30, один із чоловіків, проходячи біля струмка, почув звук руху в кущах. Не помітивши, що у кущах знаходиться один із його друзів, обвинувачуваний подумав, що там дикий кабан та здійснив постріл в товариша. В результаті чого поранив чоловіка, спричинивши йому вогнепальне поранення, яке виявилось не сумісним із життям.

Допитаний визнав свою вину та щиро розкаявся за свій необдуманий вчинок. Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 119 КК України, та призначити йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Проте, враховуючи обставини, щире розкаяння, суд встановив йому іспитовий строк на 1 рік.

З підсудного стягнули на користь держави процесуальні витрати, у зв`язку із проведенням експертиз в сумі 34 077 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

 

Нагору