Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи придатний Прут для купання влітку?

Вже зовсім скоро відпочинок на березі Пруту знову стане звичним завершенням дня для мешканців Прикарпаття. Через літню спеку чимало людей хочуть відчути прохолоду води та поплавати у річці.

Інформатор з посиланням на Снятинський відділ центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України розповість, де можна купатися влітку.

На території Снятинської, Заболотівської, Городенківської та Чернелицької ТГ популярними місцями відпочинку є береги річки Прут, Черемош, Белелуйка, Чорнява, Дністер, Ямгорів та інші. Майже на усіх цих водоймах наявні зони відпочинку.

З метою контролю безпечності води поверхневих водойм спеціалісти Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» проводять постійний лабораторний моніторинг у ймовірних місцях відпочинку та купання наших громадян. Результати лабораторних досліджень свідчать, що вода в цих водоймах здебільшого придатна для купання та відповідає діючим санітарним нормам.

Але якість води річок постійно змінюється в залежності від метеоумов, тож, щоб безпечити себе та близьких від таких неприємних «сюрпризів», пам’ятайте про наступне:

  • ніколи не купайтесь у «стоячій воді», бо така вода багата патогенними мікроорганізмами, паразитами, гризунами та є небезпечною для здоров’я
  •  не ковтайте воду під час купання
  • не відпускайте у воду дітей без нагляду,та не купайтесь наодинці
  • не мийте посуд, харчові продукти, в тому числі овочі та фрукти у воді, де купаєтесь та в «застояній воді».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору