Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Справу коломиянина, який скоїв смертельну ДТП у Мишині і втік, передали до суду

У грудні минулого року мешканець Коломиї у селі Мишин збив чоловіка на велосипеді й залишив його помирати на дорозі. Винуватець смертельної ДТП пробував переховуватися, але його затримали. Досудове розслідування по цій справі завершилося і прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно водія.

Пише Інформатор за даними прокуратури області.

Відтак слідчим вдалося встановити, що  26 грудня 2023 року водій автомобіля Honda, рухаючись автодорогою Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський, у селі Мишин Коломийського району порушив ПДР і здійснив наїзд на велосипедиста. Керманич двоколісного рухався правим краєм проїзної частини у попутному з автомобілем напрямку.

Після цього водій, не надавши допомоги велосипедисту, залишив авто та втік, а 68-річний велосипедист помер на місці події.

Водій Honda переховувався на території дачного масиву у Коломиї, але другого ж дня після аварії його розшукали та затримали правоохоронці.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Коломиї за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, а також залишення в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП України в Івано-Франківській області.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору