Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Бронювання військовозобов’язаних з’явиться у Дії: як це відбуватиметься

Бронювання військовозобов'язаних з'явиться у Дії: як це відбуватиметься

Процес бронювання військовозобов’язаних в Україні вирішили цифровізувати. Уряд прийняв постанову, відповідно до якої бронювати працівників можна буде через портал Дія.

Пише Інформатор, посилаючись на повідомлення Міністерства цифрової трансформації.

Як зазначається, процес бронювання військовозобов’язаних стане більш прозорим та значно зменшить корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств.

Крім того, це мінімізує людський фактор у цьому процесі, адже раніше інформація перевірялась тижнями вручну. Відтепер весь процес бронювання триватиме приблизно годину.

Як працюватиме бронювання на порталі Дія

  1. Керівник компанії на порталі Дія подає списки військовозобов’язаних співробітників, на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом
  2. Система автоматично перевірить, чи людина працевлаштована офіційно і чи є дані в реєстрі Оберіг
  3. Дія надішле сповіщення керівнику про результат розгляду протягом доби
  4. Якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявиться в застосунку Резерв+. Також витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі Дія та роздрукувати за потреби.

На першому етапі бронювання в Дії працюватиме для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони. Далі перелік розширюватиметься.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору