Коломия До сайту

Моя тиха гавань: підказки дружині захисника, як зберегти сім’ю у випробуваннях війною

“Ти маєш бути сильною!” Часто такими словами оточення намагається підбадьорити дружину захисника у моменти слабкості.

Точно має? В чому сильною? Як бути, коли випробування, відстань і час віддалили вас одне від одного? І врешті, чому наші ветерани й учасники бойових дій потребують в рідному домі побачити ту тиху гавань, де можна стати на якір (хоч на кілька днів), видихнути й відновитися?

У цій розмові ви знайдете підказки на питання:

Чому для захисника важливо, щоб вдома був лад?

♦  Які першочергові потреби учасника бойових дій у відпустці?

♦  Як екологічно спілкуватися з чоловіком-захисником після тривалої розлуки, змін і бар’єрів, що виникли внаслідок війни?

  Що робити, коли уява малювала красиву зустріч й насичену відпустку з коханим-захисником, але на ділі все виявилось інакше?

Консультує психологиня Людмила Калин з понад 10-річним стажем, співвласниця психологічного простору «Майстерня для душі» у Коломиї.

У співпраці з ГО «Сила Громади» у проекті «Пліч-о-пліч» Людмила Калин проводить групу підтримки для членів сімʼї ветеранів та військовослужбовців. Крім того займається просвітницькою роботою серед цивільного населення, аби наші захисники мали можливість краще адаптуватися до нових умов життя.

У діалозі також взяла участь також громадська активістка й волонтерка Мар’яна Концевич. Жінка ділиться цінним зі своєї практики співробітництва з жінками та військовослужбовцями.

Програма створена у рамках проєкту “Пліч-о-пліч” громадської організації “Сила Громади” в межах конкурсу «Тримаймо стрій” за фінансування Міжнародного фонду “Відродження”.

В рамках цієї програми психологи безкоштовно надають підтримку сім’ям учасників бойових дій.

Адреса: бульвар Лесі Українки 34б/1, офіс №102

Аби записатися – дзвоніть: 🔖097 9758721 або 097096 0801.

Розмову вела Наталка Сандецька