Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті працівників ЦНАПів і не тільки вчили, як обслуговувати військових

На Прикарпатті працівників ЦНАПів і не тільки вчили, як приймати військових

Українські захисники заслуговують найкращого сервісу при зверненні в ЦНАП, пенсійний фонд чи центр зайнятості. Участь в бойових діях навчила їх приймати рішення швидко, а тому бюрократичні ускладнення в роботі органів державної влади чи місцевого самоврядування можуть дратувати. Аби уникнути непотрібних суперечок, працівники повинні максимально толерантно і якісно проводити прийом військовослужбовців.

Саме для цього на початку червня в Івано-Франківській області відбулось 10 навчань про те, як надавати послуги і комунікувати з ветеранами, військовослужбовцями та членами їх родин для держустанов. Організатор –  ГО «Сила Громади» при підтримці Івано-Франківської ОДА. Повідомляє Інформатор Коломия за дописом ГО “Сила громади”.

Навчання проводили у 8-ми ЦНАПах області, а також у пенсійному фонді та центрі зайнятості Коломиї.

Участь у навчання взяли 129 працівників держустанов та місцевого самоврядування.

Спікери разом з учасниками:

– розвіяли найпоширеніші стереотипи щодо військових та ветеранів;
– обговорили тригерні теми;
– зрозуміли, як комунікувати з людьми, які переживають травму;
– розрізняли кризові стани у людей з бойовим досвідом;
– навчилися правильно підтримувати людину;
– моделювали ситуації, які можуть виникнути між цивільними та військовими.

Також учасники ділилися власним досвідом комунікації з ветеранами.

Запрошені спікери з БФ ВО «Веста» розповідали історії, які траплялися з ними або ж їхніми близькими, щоб надавачі послуг знали, як правильно поводити себе у тій чи іншій ситуації.

Заходи організувала ГО “Сила Громади” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та у межах програми конкурсів «ВАРТО: ЄДНАННЯ», яка фінансується за кошти державного бюджету через Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів України .

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору