Інформатор Коломия ділиться п'ятьма рецептами солодких та солоних страв.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
Приготування:
Для бісквіту змішайте яйця, сіль, цукор і збивайте міксером близько 5 хв на максимальній швидкості. Додайте просіяне борошно, перемішайте тісто. Вилийте тісто у форму і випікайте 25-30 хв за температури 180 градусів. Готовий бісквіт остудіть і розділіть на два коржі. Вам знадобиться лише один із них. Черешню промийте, очистіть від кісточок. 200 г плодів з’єднайте з цукром і припустіть у каструлі 5-7 хв. Отриманий сік злийте у йогурт. Розчиніть желатин і додайте до йогурту. Застеліть форму для торта харчовою плівкою. Викладіть корж бісквіта, вилийте на нього половину йогуртової маси і викладіть 100 г непровареної черешні. Покладіть у морозилку на 15 хв, щоб йогурт швидко схопився. Потім залийте торт рештою йогурту і викладіть проварені вишні. Зверху прикрасьте збитими вершками.Остудіть торт у холодильнику (2 год) або морозилці (30 хв). Після цього торт можна прикрасити і подавати на стіл.
Інгредієнти:
Приготування:
Черешні помийте, видаліть кісточки і складіть в окрему миску. Розігрійте духовку у стандартному режимі (без конвекції) до 180 градусів. У посуді змішайте 4 яйця та 200 г цукру. Добре перемішайте яйця та цукор за допомогою віночка, але не збивайте суміш у пишну піну. Якщо залишиться нерозчинений цукор – не турбуйтеся, це так і потрібно. Додати 10 г ванільного цукру. Тепер додайте 200 г пшеничного борошна. Збийте віночком суміш до отримання однорідної консистенції. Невеликим струмком додайте в суміш 400 мл молока 2,5%, продовжуючи постійно її перемішувати. Тепер вона має нагадувати вам дуже рідкісну сметану і добре стікати з віночка. Натріть лимонну цедру на дрібній тертці у посуд з вишнями. Форму для випікання змастіть 20 г вершкового масла. Злийте зайвий сік із ємності з черешне і рівномірно розподіліть її по всьому діаметру форми. Залийте плоди тістом, щоб воно рівномірно розподілилося формою. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
МОЦАРЕЛА З ТОМАТАМИ ТА ЧЕРЕШНЯМИ
Інгредієнти:
Приготування:
Шинкуємо цибулю, викладаємо на тарілку, поливаємо оцтом, олійкою та соком лайма. Зверху черешні та томати, солимо та перемішуємо. Моцарелу рвемо на шматки та змащуємо олією. Додаємо спеції та базилік.
Інгредієнти:
Приготування:
Черешні промийте та обережно видаліть кісточки. Викладіть у каструлю. Додайте воду і проваріть на малому вогні 5-10 хв, щоб плоди стали м’якими. Додайте цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння і проваріть 5 хв на сильному вогні, а потім ще 10 хв на середньому вогні. Перемелюйте черешні з сиропом за допомогою блендера. Додайте лимонну кислоту і проваріть ще 5-10 хв, щоб джем загустів. Залийте у підготовану банку та закатайте. Зберігайте джем у темному прохолодному місці.
Інгредієнти:
Приготування:
Черешню добре промийте і дістаньте з неї кісточки. Томати наріжте великими шматками, фету - кубиками. Листочки м'яти відокремте від стебел і порубіть. Перекладіть всі інгредієнти в салатник, додайте сіль і перець, заправте олією та перемішайте. При подачі полийте салат медом.
Джерела: 5 канал, Клопотенко,thegard.city
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com