Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що приготувати з черешні? Добірка рецептів від Інформатора

Сезон соковитої черешні у самому розпалі. Зараз її можна купити на прилавках магазинів чи на ринку, але що ж приготувати з цієї смачної ягоди?

Інформатор Коломия ділиться п’ятьма рецептами солодких та солоних страв.

ЙОГУРТОВИЙ ТОРТ ІЗ ЧЕРЕШНЕЮ

Інгредієнти:

  • Йогурт (рідкий, несолодкий) – 1 л
  • Черешня – 300 г
  • Вершки 35% жирності – 100 г
  • Цукор – 50 г
  • Желатин – 25 г

Для бісквіту:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 дрібка.

Приготування:

Для бісквіту змішайте яйця, сіль, цукор і збивайте міксером близько 5 хв на максимальній швидкості. Додайте просіяне борошно, перемішайте тісто. Вилийте тісто у форму і випікайте 25-30 хв за температури 180 градусів. Готовий бісквіт остудіть і розділіть на два коржі. Вам знадобиться лише один із них. Черешню промийте, очистіть від кісточок. 200 г плодів з’єднайте з цукром і припустіть у каструлі 5-7 хв. Отриманий сік злийте у йогурт. Розчиніть желатин і додайте до йогурту. Застеліть форму для торта харчовою плівкою. Викладіть корж бісквіта, вилийте на нього половину йогуртової маси і викладіть 100 г непровареної черешні. Покладіть у морозилку на 15 хв, щоб йогурт швидко схопився. Потім залийте торт рештою йогурту і викладіть проварені вишні. Зверху прикрасьте збитими вершками.Остудіть торт у холодильнику (2 год) або морозилці (30 хв). Після цього торт можна прикрасити і подавати на стіл.

КЛАФУТІ З ЧЕРЕШНЕЮ

Інгредієнти:

  • 200 г борошна (і додатково для посипання форми)
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 10 г ванільного цукру (або ваніль у стручці)
  • 400 мл молока 2,5%
  • 500-600 г свіжої черешні
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1 зірочка бадяна
  • 20 г вершкового масла (для змащування форми)

Приготування:

Черешні помийте, видаліть кісточки і складіть в окрему миску.  Розігрійте духовку у стандартному режимі (без конвекції) до 180 градусів. У посуді змішайте 4 яйця та 200 г цукру. Добре перемішайте яйця та цукор за допомогою віночка, але не збивайте суміш у пишну піну. Якщо залишиться нерозчинений цукор – не турбуйтеся, це так і потрібно. Додати 10 г ванільного цукру. Тепер додайте 200 г пшеничного борошна. Збийте віночком суміш до отримання однорідної консистенції. Невеликим струмком додайте в суміш 400 мл молока 2,5%, продовжуючи постійно її перемішувати. Тепер вона має нагадувати вам дуже рідкісну сметану і добре стікати з віночка. Натріть лимонну цедру на дрібній тертці у посуд з вишнями. Форму для випікання змастіть 20 г вершкового масла. Злийте зайвий сік із ємності з черешне і рівномірно розподіліть її по всьому діаметру форми. Залийте плоди тістом, щоб воно рівномірно розподілилося формою. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

МОЦАРЕЛА З ТОМАТАМИ ТА ЧЕРЕШНЯМИ

Інгредієнти:

  • 3 томати
  • 1 лайм
  • 1 червона цибуля
  • 1 моцарела (наступний раз візьму бурату)
  • Малиновий оцет
  • Оливкова олія
  • Сіль, улюблені спеції

Приготування:

Шинкуємо цибулю, викладаємо на тарілку, поливаємо оцтом, олійкою та соком лайма. Зверху черешні та томати, солимо та перемішуємо. Моцарелу рвемо на шматки та змащуємо олією. Додаємо спеції та базилік.

ЧЕРЕШНЕВИЙ ДЖЕМ

Інгредієнти:

  • Черешня – 450 г
  • Цукор – 230 г
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа
  • Вода – 1-2 ст. л.

Приготування:

Черешні промийте та обережно видаліть кісточки. Викладіть у каструлю. Додайте воду і проваріть на малому вогні 5-10 хв, щоб плоди стали м’якими. Додайте цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння і проваріть 5 хв на сильному вогні, а потім ще 10 хв на середньому вогні. Перемелюйте черешні з сиропом за допомогою блендера. Додайте лимонну кислоту і проваріть ще 5-10 хв, щоб джем загустів. Залийте у підготовану банку та закатайте. Зберігайте джем у темному прохолодному місці.

САЛАТ З ТОМАТІВ З ЧЕРЕШНЕЮ І ФЕТОЮ

Інгредієнти:

  • 4 шт. Томат
  • 150 г Черешня
  • 150 г Сир Фета
  • 2-3 гілочки Мята
  • 2 ст. л. Соняшникова олія
  • 2 ч. л. Мед
  • за смаком Сіль та перець

Приготування: 

Черешню добре промийте і дістаньте з неї кісточки. Томати наріжте великими шматками, фету – кубиками. Листочки м’яти відокремте від стебел і порубіть. Перекладіть всі інгредієнти в салатник, додайте сіль і перець, заправте олією та перемішайте. При подачі полийте салат медом.

Джерела: 5 канал, Клопотенко,thegard.city

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору