Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Біля Пруту знайшли туші свиней, в яких виявили африканську чуму

В межах Чернівців, в руслі річки Пруту, виявили мертвих свиней, які були хворі на африканську чуму. 

Розповідає Інформатор, посилаюись на Шпальта медіа. 

Головне управління Нацполіції Чернівецької області отримало повідомлення про “знахідку”, для з’ясування обставин співробітники поліції одразу прибули на місце.

За результатами досліджень регіональної державної лабораторії в Івано-Франківську, в зразках виявили африканську чуму свиней.

«Це дуже небезпечне та невиліковне інфекційне захворювання, яке вражає свиней. Якщо тварина захворіла, на неї 100% очікує смерть. Для людей це не несе ніякої загрози», – зазначає перша заступниця начальника головного управління головного управління Держпродспоживслужби Анжела Косован.

Вчора, виявили один труп поросятка, свині віком до 2 місяців, 12 частин м’яса тушок та свіжі субпродукти. Також спеціалісти провели дезінфекцію місця, де і знайшли мертвих свиней. Туші спалили. Сьогодні проведуть державну надзвичайну протиепізоотичну комісію, на якій визначать зону нагляду та спостереження. Приймуть план заходів, по яких надалі будуть працювати.

Заступниця зазначає, що туші носили частинами та розклали, отже їх не принесло течією річки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору