Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хотів відремонтувати дорогу: прикарпатець незаконно видобував гравій на “позиченому” в тещі тракторі

Хотів відремонтувати дорогу: прикарпатець незаконно видобував гравій на "позиченому" у тещі тракторі

Надвірнянський районний суд виніс вирок уродженцю с. Верхній Майдан, який незаконно видобув понад 100 кг гравію на поцупленому в тещі тракторі, бо хотів відремонтувати комунальну дорогу. 

Розповідає Інформатор.

Як встановило слідство, обвинувачений, який працює  в ПАТ “Нафтохімік Прикарпаття” на посаді машиніста газодувних машин, без необхідних дозволів здійснив незаконне видобування гравію з берега річки “Ворона”. Суду чоловік пояснив, що хотів відремонтувати комунальну дорогу біля свого дому. Вирішив зробити це сам, оскільки дорога була в аварійному стані, а сільський голова відмовив у її ремонті через брак коштів. Саме тому мешканець Надвірнянщини зібрав піщано-гравійну суміш, яку завантажив у причіп до трактора. Самий трактор, як виявилось, він взяв без дозволу в своє тещі. Із гравієм чоловік направився до села Верхній Майдан, де був зупинений правоохоронцями. Розмір добутої піщано-гравійної суміші становив приблизно 100-200 кг.

Обвинувачений покаявся та сказав, що шкодує за свій вчинок, просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчинені  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України та призначив штраф – 51 000  грн, а також зобов’язав стягнути з обвинуваченого на користь держави – 3 786, 40 грн за проведення експертиз.

Головне фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору